Aktywne Wpisy
elvp +230
Przez ostatnie 20 lat bylem przekonany że oglądałam już Kompanie Braci. Okazało się że myliłem to z szeregowcem Ryanem (tam był wątek braci). Niedawno stwierdziłem że obejrzę znowu bo dawno oglądałem.
Jakie było moje zdziwienie gdy poznałem ten nadserial. Jeszcze ta epicka muzyka. Totalny sztos . Oglądam już drugi raz
#kompaniabraci #seriale
Jakie było moje zdziwienie gdy poznałem ten nadserial. Jeszcze ta epicka muzyka. Totalny sztos . Oglądam już drugi raz
#kompaniabraci #seriale
juzwos +381
Jesteś bezrobotnym mężczyzną i masz 30-49 lat i chciałbyś złożyć wniosek w sprawie dofinansowania na podjęcie działalności gospodarczej? No to ci się nie należy. Za to 30 letniej kobiecie już coś takiego przysługuje...
#polska #godpodarka #pieniadze #ekonomia #rozowepaski #niebieskiepaski #dyskryminacjamezczyzn #takaprawda
#polska #godpodarka #pieniadze #ekonomia #rozowepaski #niebieskiepaski #dyskryminacjamezczyzn #takaprawda
https://twitter.com/antmrufka/status/1681213964485550082?s=20
#ukraina #wojna #rosja #wideozwojny
@marsjanin2012: Tak się kończy branie ludzi z łapanki bez odpowiedniego przeszkolenia.
Od kiedy Ukraina przyjęła standardy NATO nie będąc w NATO. Tak, tak wiem są szkolenia przez instruktorów z NATO, ale to nie wszystko xd. Po drugie myślicie, że w warunkach wojennych na froncie ktoś się przejmuje. I układa w skrzynkach transportowych amunicję xd
@RadzieckiSnajper: Ty tak na poważnie ? xD
@RadzieckiSnajper: Przecież to są nowe zachodnie pociski 155mm a nie żadne wadliwe. Nawet widać że są fabryczne osłony na pierścieniu wiodącym.A z tyłu widać pojemniki z ładunkami miotającymi.
zamysł jest taki, że paleta z amunicją wyjeżdża z fabryki i dociera do haubicy w takiej postaci. W USA tak to działa.
Ukraińcy natomiast rozwalają palety i wożą luzem już na pierwszych etapach logistyki xD
Sam autor napisał, że to są ruscy żołnierze. Widać jak od razu ruskie onuce z was wychodzą, bo ten filmik niby potierdza wasze "przekonania" xD