Aktywne Wpisy

ElenaRain +716

Foxing +403
Obecny proces instalacji #windows11 przypomina jakąś chińską podróbę z bazaru, a nie produkt rynkowego giganta. Wymuszanie konta online, milion pytań o lokalizację / reklamy / śledzenie / numer buta, nagabywanie na subskrypcje Office 365, Bing Bing Wahoo, gejpass, synchronizację z chmurą, dane karty kredytowej, instalowanie aktualizacji, o które nie prosiłeś... ostatnio dodali nawet etap o importowaniu danych do Edge. Dla zwykłego użytkownika to z pół godziny przeklikiwania i czekania, zanim
źródło: Windows11-konfiguracja-krok-po-kroku-6
Pobierz

Przykład rozmowy w PL:
-Szefie chcę 2 tygodnie urlopu
-Nie ma mowy, na zimę dostaniesz jak produkcja stanie.
````` ELQUATTRO
Przykład rozmowy w DE:
-Szefie chcę 2 tygodnie urlopu.
-Nie ma sprawy. Miłego wypoczynku.
-Danke.
#emigraca #pracbaza #polska
@ElectroNICK: Bo jesteś oszustem i wyłudzaczem skoro zamiast urlopu bierzesz L4?
@Flypho: xD A czemu w tej zajebistej europie nie podaja jaki jest faktyczny koszt zatrudnienia, tylko pensje brutto? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie pasowaloby do teorii, ze za darmo wolne i urlopy, co?
Wystarczy mieć 1 znajomego pracującego w Wallmarcie, żeby zweryfikować twoje p---------e. XXI wiek, internet, social media w rozkwicie a ty i tak walisz w ciula xD. Nie wiem po co i nie chce wiedzieć.
Niedługo się jeszcze dowiesz że przy zatrudnianiu w USA pracownicy podpisują tzw. arbitration. Dopiero się wtedy zachłyśniesz tym amerykańskim rajem.
@Flypho: ale co ty chcesz weryfikowac po znajomosci, jak masz wszystko napisane wprost xD odkrywasz wiedze tajemna ze nie ma ustawowego urlopu w USA, a raczej sa w roznych stanach w roznych wymiarach.
Jeszcze napisz ile
A jaki jest mój socjalistyczny raj? Ja pracuję przez JDG, nie mam płatnych urlopów w ogóle. 0 dni urlopu mam xD.
@Flypho: czyli sam uciekasz z tego pieknego UoP ktore tak kochasz i tyle gwarantuje, zeby wiecej zarobic, no popatrz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gdzie ja napisałem że kocham UOP? Ulepileś sobie jakiegos rozmówcę na sraczu rano i teraz myślisz, że to ja jestem tym twoim wyimaginowanym kolega xD.
Zapraszam do Choroszczy.
W dupie byliscie, gowno widzieliscie. Przeczytaliscie na wypoku ze w Detroid czy LA sie murzyni piora, kradna i cpaja i myslicie ze tak w calym kraju jest. To tak jakbyscie wzieli nie wiem, newsy z Pragi czy Wildy czy nie wiem co
To gratuluję, znalazłeś się w top 20% pracowników w USA, którym pracodawca w ogóle coś takiego zapewnia i jest to średnio 17 dni. Te 3 miesiące plasują cię w top 10-5%. Nawet Apple daje swoim pracownikom ledwie 1.5 miesiąca. Możesz tez kłamać xD. Możemy się wspólnie zastanowić, która opcja jest bardziej prawdopodobna.
A potem wchodzę na stronę Bureau of Labor Statistics i muszę im chyba powiedzieć, że mają jakieś c-----e dane, bo anonimowy przypadkowy wykopek wie lepiej przeciez.
Jak jeszcze palilem pamietam, 4 miejsca oddalone od siebie o nie wiem, 50 mil (a dwa ostatnie to jedno w drugim):
New Jersey - fajki kolo $7
Brooklyn - kolo 12
Long Island -
Ty sobie nawet nie zadałeś trudu żeby wejść na te stronę tylko dalej p--------z te kocopoly xD. Rząd cię okłamuje, statystyki to bzdury, tylko dowody anegdotyczne muwie ci mordo, ruzne som, ale anegdotyczne najlepsze.
Ty mi w ramach jakiejs tezy wspólnej dla kraju, w którym żyje 350 mln ludzi opowiadasz historię kolegi który jeździł do drugiego stanu po fajki xD, ja p------e, chłopie. Już niech będzie, że nie całe Stany,
Pozdro i z fartem!