Wpis z mikrobloga

Dlaczego wolę pracować dla Niemca?

Przykład rozmowy w PL:
-Szefie chcę 2 tygodnie urlopu
-Nie ma mowy, na zimę dostaniesz jak produkcja stanie.
````` ELQUATTRO

Przykład rozmowy w DE:
-Szefie chcę 2 tygodnie urlopu.
-Nie ma sprawy. Miłego wypoczynku.
-Danke.

#emigraca #pracbaza #polska
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@text jest 10 dni płatnych po pół roku pracy i po każdym roku u tego samego pracodawcy +1, aż do 20. Bank holidays i takich dni wolnych podobna ilość co w Polsce
  • Odpowiedz
@SynElektryka:
W Polsce jest ogromna polonia i chyba każdy ma w rodzinie bliższej lub dalszej, kogoś kto wyjechał do Stanów i tam mieszka xD. Nie wiem czym się chwalisz.
  • Odpowiedz
@ameneos: Nie dziwię, podatki i złodziejski system nie pomagają. Ale jeszcze dokładać się do tego całego złodziejstwa, zostawać oszustem dla paru dni wolnego? Rąbane pasożyty.
  • Odpowiedz
@Flypho zaznaczam tylko, ze mam troszke lepsze rozeznanie jak to wyglada. Teoria vs praktyka.

Ale nic, to nawet lepiej. Zyj sobie w tej bance i rob zly PR.

Jest c-----o, okropny kraj, siedze jak niewolnik w Januszexie
  • Odpowiedz
  • 0
@SynElektryka
Robię zły PR, bo podaje ci fakty wynikające wprost z danych podawanych przez amerykański rząd? xD Ty masz coś z głową? Nawet jeśli zamknąłeś się w bańce klasy średniej, to większość Amerykanów nie żyje jak ty. I to nie mówię ja, to ci mówi amerykański rząd. Tylko trzeba sobie trochę odpuszkować zakuty łeb i sprawdzić dane u źródła, w statystykach prezentowanych przez biura federalne, stanowe. Nawet możesz zerknac na dane
  • Odpowiedz
  • 0
@SynElektryka
Tak, w rewanżu mogę ci powiedzieć że jesteś typowym Polakiem w USA xD, wypisz wymaluj.
8 lat i dalej c---a wiesz o kraju w którym mieszkasz xD, mam nadzieję że po angielsku chociaż mówisz.
  • Odpowiedz