Wpis z mikrobloga

@szynszyla2018: przy takich akcjach wchodzą elementy medycyny wojennej, lekarz ocenia kto ma szansę przeżyć, ci z najmniejszymi szansami nie są ratowani, żeby nie tracić niepotrzebnie zasobów. Brutalne, ale tak działa medycyna wojenna i medycyna katastrof.
  • Odpowiedz
@blvckie: to słyszałem już, a jakieś konkrety? Bo akcja z ostatnim krwotokiem na tvn ok, ale coś po za tym? Równie dobrze może być to zazdrość, co jest typowe w naszym narodzie.
  • Odpowiedz
@cloud7 słyszałem od mamy kolegi mojego wujka że dopóki to było faktyczne pomaganie to traktowano pewnego Pana jako ratownika w cywilu, ale jak sam zaczął obnosić się jak celebryta na miejscu zdarzenia co nie raz nie ułatwiało akcji ratunkowej jak np. wchodzenie do karetki, rozmowy że świadkami itp. Podobno zaczęło to ekipom może nie przeszkadzać ale powoli irytować. Dodatkowo kilka wtop które zaliczył i akcje wyglądające jak pogoń za lajkami. Ratowanie
  • Odpowiedz
@blvckie: Ale jakie kadry gościu jak on to nagrywa z go pro XD. Gość pokazuje jak wygląda taka robota, ale klasycznie znajdą się osoby co będą kręcić nosem. A, że przy okazji robi dużo świetnej roboty to nic. Ratownik wchodzi do karetki i rozmawia ze świadkami, no niesamowite, mógł poczekać do następnego dnia żeby sprawdzić w gazecie co się stało XD To, że irytuje, niektóre osoby to mnie wcale nie
  • Odpowiedz
@cloud7 nie mówię o jakości nagrań tylko o samym fakcie nagrywania czasami za wszelką cenę. Ponadto zastanawia fakt dlaczego wiele podmiotów odnowiło mu poświadczenia gdy chciał jeździć na b-----h. Wchodzenie do karetki w której jest już lekarz/ratownik prowadzący czynności nie jest nielegalne, ale nietaktowne i może przeszkadzać o czym sam powinien wiedzieć skoro jak sam mówi jeździł na pokładzie przez ponad 30 lat. Odkąd zaczął gwiazdorzyć to środowisko zaczęło patrzeć na
  • Odpowiedz