Wpis z mikrobloga

#poznan
a czy to auto, które przejechało obojętnie obok strzelaniny, nie udzielając pomocy, mimo że typiarka krzyczała o pomoc, będzie miało jakieś konsekwencje?
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie udzielając pomocy

@larine: zapamiętaj za przyszłość: nie widziałam, patrzyłam w drugą stronę, słuchałam głośnego radia
Jako udzielenie pomocy liczy się też zadzwonienie na 112
  • Odpowiedz
a czy to auto, które przejechało obojętnie obok strzelaniny, nie udzielając pomocy, mimo że typiarka krzyczała o pomoc, będzie miało jakieś konsekwencje?

@larine: tak, producent za ten czyn unieważni gwarancję na opony
  • Odpowiedz
prosze sie zapoznac z KK:

@KupujacKarmeDlaKotaNieMajacKota: Chłopie przecież ty nawet mojego, krótkiego z resztą, wpisu nie przeczytałeś, gdzie sam pisałem, że spełnieniem obowiazku pomocy jest samo zadzwonienie na policję, nie musisz żadnej sytuacji rozbrajac, ani nikogo reanimować.

A przejeżdżając obok samochodem spokojnie mogli zadzwonić bez narażania kogokolwiek na niebezpieczeństwo.
  • Odpowiedz
a czy to auto, które przejechało obojętnie obok strzelaniny, nie udzielając pomocy

@larine: auta nie są zobligowane do udzielania pomocy. Pewnie Dreamworks o to lobbował
  • Odpowiedz
@larine: tak dostanie konsekwencje za to ze nie otworzyl szyberdachu i nie rozlozyl na nim miniguna i nie zastrzelil zabojcy, przeciez tak bylo w filmach ktorych sie naogladalas nie?
  • Odpowiedz
@morgiel: no właśnie może. Zreszta przykład USA pokazuje jaka niewielka wartość bojowa ma taki zwykły cywil z bronią. Bo jak już się coś takiego zdarzy, ze cywil odstrzeli zamachowca to w 99% ten cywil okazuje się policjantem po służbie czy innym emerytowanym żołnierzem xD
  • Odpowiedz