Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +68
#programista15k #programista25k #programowanie #budda
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Śmieszą mnie ludzie na udawanych fejk działalnościach, gdzie te firmy jednoosobowe to bardzo słaby zaskowany etat UoP w celu unikania wysokich podatków - ostro się wypowiadają po osobach typu Budda. Nie popieram działań Buddy, ale śmieszą mnie ludzie co sami dymają państwo na podatkach jak sie da i korzystają z faktu, że brakuje czasu i odpowiedniej ilości urzędników co by sprawdzili po kolei każdą działalność jednoosobową B2B pod kątem czy nie ma tam czasem stosunku pracy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) - tylko dlatego te osoby są bezpieczne, bo nie ma kto tego sprawdzić
Różni lekarze, prawnicy ale przede wszystkim programiści xD Udawany etat by bulić 12% zamiast 32%. Mało tego, ten cały śmieszny AKUP który pozwala odliczać prawie 50% wartości z 32% podatku to jakiś żart - 99% pracy programisty to
Novameh +103
Mówcie co chcecie, ale to jeden z najlepszych trailerów gier ever
To budowanie napięcia, montaż, muzyka 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pamiętam ten hype wokół tej gry był w--------y
#gry #pcmasterrace #nostalgia #battlefield
To budowanie napięcia, montaż, muzyka 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
Pamiętam ten hype wokół tej gry był w--------y
#gry #pcmasterrace #nostalgia #battlefield
Proszę bardzo, tak wygląda taki wypiek za 4 ziko, wspaniały, prawda? Na c--j płacić 18zł jakiejś kraftowej piekarni dla hipsterów? Druga fota w komentarzu.
#wroclaw #jedzenie71
Ja znałem jednego wariata co dla Gigi pół miasta jeździł, ale to tylko jeden wyjątek xD
Dla mnie to różnica wynika z tego, że Gigi idzie już po bandzie i skoro się wyprzedaje na pniu to goli ludzi jak wlezie. W necie masz praktycznie już ich wyznawców na niektórych wrocławskich grupach. Nagłyatakgluzarnika ostatnio dobrze to porównał jak do mody na Luis
@Darth_Gohan: xDˣᴰ
chyba że to ostatnie to mi się #!$%@?ło i tylko jakiś gruntowny remont przechodzili, a z tego co widzę ten sklep rybny obok stoi cały czas.
O tym, że chociażby ich zegarek do niedawna wcale nie był jakimś super urządzeniem do treningów nie wspominam. Dla niektórych dalej tylko on istniał.
Apple jest bardzo dobrym sprzętem i bardzo dobrym ekosystemem. Jak wszystko co
@Darth_Gohan: Jest to tak marginalna grupa, że można pomijać jej istnienie. Zawsze się śmieje jak widzę taki tekst, bo za każdym razem jak widzę jakiegoś newsa na Facebooku dot. telefonów - nieważne, czy to fanpage typu "apple world" czy "komórkomaniak", to niezależnie od tego czy news dotyczy telefonu z androidem czy telefonu z apple, to jeszcze nigdy nie spotkałem się z tymi legendarnymi wyznawcami apple'a, ale za to pod każdym postem jest co najmniej kilka przypadków które deprecjonują czy obrażają posiadaczy apple lub same telefony, pierdołami o zawyżonej cenie, kopiowaniu i braku innowacyjności czy walce o prawa patentowe.
Abstrahując już od tego czy coś jest warte danej ceny - bo jest to pojęcie względne. To tak jakby pod każdą reklamą skody fabii mogliby się pojawiać skodziarze naśmiewający się z audi i wytykające ich wady i przepłacanie
Nie nie nadawał się do jakiegoś czasu.
Poza tym starczy wpisać w YouTube ilość porównań między Garminem, a Apple Watchem do sportu żeby zobaczyć, że to nie jest niszowy
@Darth_Gohan: przypominam Ci, że jesteśmy w nitce o jagodziankach xD
Napisałem tak jak sądzę. Dokładnie tak samo jak w wypadku niektórych marek ludzie dostali małpiego rozumu i obojętnie jaka będzie cena za coś z Gigi będą tego bronić BO TO GIGI. Pytanie czy ma to jakieś odbicie w świecie. Stąd porównanie do wyznawców Apple'a czy fanatyków Luis Vittona (i tak jak mówię porównanie nie było moje tylko innego użytkownika)
W wypadku Lamborghni masz twarde dane techniczne, czasy przyśpieszenia do 100, V12 itd.
W wypadku Jagodzianki z Gigi? No smakuje lepiej i jest
Dla kontrastu - praktycznie w centrum mediolanu jest kawiarnia prowadzona przez typa, który był szefem deserów w Nomie (najlepszej restauracji na świecie). Ceny? 4-5 euro za ciastko xD
Tak jest ze wszystkim - mięsa, sery, chleby. Kiełbasa jest kielbasa xD. Dlatego jak były te schabowe u Gesslerowej za 50 zł to był taki kwik, no bo jak to - schabowy to przecież mięso na promocji z biedronki, usmażone na