Aktywne Wpisy
Rasteris +302
I kolejna tropikalna noc za nami. W Warszawie temperatura spadła do 24 stopni, a za nic tropikalna uznaje się taką gdy nie spada poniżej 20. I kilka następnych dni też ma być takich. A średnio takich nocy w roku było 3 na zachodzie kraju, i poniżej 1 na wschodzie. Ale od kilku lat to dobija nawet do kilkunastu. Temperaturowe to jesteśmy tam gdzie w latach 80 była Bułgaria czy pólnocna Grecja.
I
I
Wrrronika +246
Śmiechu warte
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Baba nigdy nie leciała samolotem i na 1 wycieczkę wybrała Sri Lankę xD
Oszczędzała trochę i jedzie na 10 dni sama.
Więc
Proszę bardzo, tak wygląda taki wypiek za 4 ziko, wspaniały, prawda? Na #!$%@? płacić 18zł jakiejś kraftowej piekarni dla hipsterów? Druga fota w komentarzu.
#wroclaw #jedzenie71
Cały czas panuje przekonanie, że coś jest warte x bo tyle kosztują surowce do przygotowania vide jagodzianki, schabowe gesslerowej. A w ogóle nikt nie bierze pod uwagę tego, że ktoś produkuje to troche w ciemno bo może nie wszystko sprzeda
Ps. No może za parę złotych.
@pekak: uwielbiam ten twój trolling. W Gigi składniki to metafizyka, w dinette mają mąkę z robaków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tania Jagodzianka: koszt produkcji 0,5zł, marża (bez kosztów sprzedaży dla uproszczenia) 3,5zł. Sprzedaż dzienna: 100 jagodzianek, zysk 350zł dziennie.
Droższa: koszt produkcji 5zł, marża 13zł, sprzedaż dzienna: 30 sztuk, łączny zysk 390zł.
Oczywiście przy założeniu że koszt produkcji=wszystkie koszty. Procentowo na tańszej jest wyższa marża, ale nieco mniejszy
Dla mnie jagodzianka to zawsze pokazuje czy ktoś faktycznie daje się #!$%@?ć na gastronomii.
w krk ceny od 18 do 30 zł, #!$%@?ło ich za przeproszeniem jeszcze to dorabianie do tego ideologi, a to wcale nie jest jakaś
@PiersiowkaPelnaZiol: W hurcie w tej chwili jagody to ok 30zł, w tamtej bułce masz 100g, więc same jagody to 3zł.