Wpis z mikrobloga

@jamesbond07: ale widzę, że ostrożnie zagniatałeś bo Ci ranty ładni wyrosły. Ja osobiście podgrzewam już uformowane ciasto na patelni do naleśników, bo zdąży jeszcze delikatnie podrosnąć. Piekarnik na full #!$%@? i jazda. Zdecydowanie lubię te przypalone bąbelki, które zawsze maczam w oliwie truflowej ( ʖ̯). Poniżej zdjęcie picki, którą robiłem ostatnio (65% hyd)
nigdypoalko92 - @jamesbond07: ale widzę, że ostrożnie zagniatałeś bo Ci ranty ładni w...

źródło: Picka 65hyd

Pobierz
@Clefairy
Ale to Włosi robią w internecie największy rozpiedol o "ich" kuchnię i przepisy. Dodasz do carbonary śmietanę i dostają ataku epilepsji, choć żaden z nich nie wyjaśni ci, ze śmietaną była dla nich po prostu za droga xD w momencie powstawania przepisu.
@jamesbond07: we wrocławiu na dworcu przed remontem (czyli +- przed euro2012) była taka knajpa "Regio smak"
https://www.mslonik.pl/zycie/blog/203-smak-regio
https://www.facebook.com/regio.smak/?locale=pl_PL
Serwowali tam takie placki z ciasta chlebowego z nadzieniem (do wyboru były z kasza gryczaną, z pieczarkami albo z kiełbasą).
jesuu, jakie to było dobre. niestety wygląda na to że biznes padł i smak ten zostanie już zapomniany. szkoda.
Jedyne foto jakie znalazłem gdzie widać jak to wyglądalo, to ten przekrój na tablicy
murison - @jamesbond07: we wrocławiu na dworcu przed remontem (czyli +- przed euro201...

źródło: 60392_144985592335655_1278003927_n

Pobierz