Anonim (nie OP): Zwierzęta na wolności i tak by zagryzały inne, więc skoro muszą jeść mięso, to chociaż w kontrolowany sposób. Człowiek wege sam podejmuje decyzję, umie sobie dietę zbilansować, a zwierzętom diety nie da się zbilansować. Ludzie posiadają zwierzęta, bo to utrzymuje ich empatię na przyzwoitym poziomie - dzięki temu są mniej agresywni wobec innych ludzi. Dzięki temu nie popadamy w całkowite znieczulenie, które nam pomaga przymykać oko na brutalność
@mirko_anonim: też gardzę tą naturą. A weganie mają koty i psy zwykle dlatego, bo je adoptowali. Albo mieli je w domu jeszcze przed przejściem na weganizm, albo potem wzięli że schroniska. Nie wpływają tym samym na zwiększenie liczby psów i kotów, bo nie kupują u hodowcy. Psy można stosunkowo łatwo żywić wegańsko, koty też da radę, bardziej jest problem z zawrotną ceną takich karm i słabą dostępnością. Więc niestety karmią
Po prostu osobiście nie akceptuję tej natury i nie jestem szczęśliwy z tego powodu że żyję w tak zorganizowanym świecie.
Ogólnie większość ludzi jest tak samo tępa jak zwierzęta. W końcu jesteśmy zwierzętami.
@mirko_anonim: no i teraz powiedz mi, czemu mam sie poswiecac, walczyc ze swoja natura. Skoro nie wybralem tego swiata, juz nie mowiac o kwestii, ze bez ciemnosci nie ma swiatla, a bez bolu nie ma ulgi. Czy
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
Ludzie posiadają zwierzęta, bo to utrzymuje ich empatię na przyzwoitym poziomie - dzięki temu są mniej agresywni wobec innych ludzi. Dzięki temu nie popadamy w całkowite znieczulenie, które nam pomaga przymykać oko na brutalność
Mordeczko,czytając ten wysryw jestem przekonany, że to ostre stwierdzenie opisuje cię idealnie xD.
─────────────────────
· Zaakceptował: razzor91
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Albo mieli je w domu jeszcze przed przejściem na weganizm, albo potem wzięli że schroniska.
Nie wpływają tym samym na zwiększenie liczby psów i kotów, bo nie kupują u hodowcy.
Psy można stosunkowo łatwo żywić wegańsko, koty też da radę, bardziej jest problem z zawrotną ceną takich karm i słabą dostępnością. Więc niestety karmią
@mirko_anonim: no i teraz powiedz mi, czemu mam sie poswiecac, walczyc ze swoja natura. Skoro nie wybralem tego swiata, juz nie mowiac o kwestii, ze bez ciemnosci nie ma swiatla, a bez bolu nie ma ulgi. Czy