Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jolu90: eh panowie coraz więcej amatorów zabiera się za picie kawy heh mam nadzieje, ze przejdzie ta nowelizacja ustawy i picie kawy będzie można czynić tylko z licencja, bo serio niektórzy nie maja ani doświadczenia, ani wyobraźni i na przykład piją kawe z rana
  • Odpowiedz
  • 11
@Tigermass: nie chodzi o moment picia tylko przekonanie, że kawa daje ci jakiegoś "kopa" do życia a w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie. Chociaż pomysł na licencje jest bardzo dobry.
  • Odpowiedz
to niech zacznie się wysypiać i przestanie pić kawę to odpowiada

@jolu90:
Trochę empatii, nie każdy jest Tobą. Gdyby świat był taki prosty, jak to przedstawiasz to nikt by nie jęczał.

Na przykład ja mam od kilkunastu lat problemy z chronicznym zmęczeniem, chociaż niemal nie piję kawy i nie dotykam czegokolwiek, co zawiera kofeinę czy cukier. Gdybym chciał się porządnie wyspać to nie mogę, bo bez budzika budzę się po 5-7 godzinach
  • Odpowiedz
przekonanie, że kawa daje ci jakiegoś "kopa" do życia a w rzeczywistości jest dokładnie odwrotnie.

7 czy 8 rano potrafią opędzlować drugą już kawę i nie dociera do nich, że to jest powodem ich wycieńczenia

@jolu90: nie reaguję aż tak nerwowo jak ty, ale tak, też mam lekki polew z tych "kawowych" (chociaż jeszcze gorszym sortem są ci, którzy codziennie rano z zachwytem powtarzają jak to pięknie zacząć dzień od
  • Odpowiedz
@jolu90 bez kitu, są tysiące badań o działaniu kofeiny, a potem przychodzi jakiś janusz do pracy i coś p------i, że po kawie chce ci się spać xD mam nadzieję, że przynajmniej jestes szefem tych osob bo jak jestescie na tym samym poziomie to krindżówa mocno xD
  • Odpowiedz
@jolu90: przeciez kawa daje kopa i sama w sobie nie jest powodem wycienczenia. owszem, jak ktos jest wiecznie niewyspany, to bedzie zwyczajnie zmeczony, a kawa sie jedynie oszuka, ale na jakis czas jednak sie oszuka. mowa oczywiscie o dobrej i mocnej kawie a nie tej lurze, ktora pije wiekszosc polakow, czyli rozpuszczalna pol na pol z mlekiem. jak ktos twierdzi, ze kawa nie daje kopa, to chyba nigdy nie wypil
  • Odpowiedz