Wpis z mikrobloga

@qbicone: co pozwala na co? Spadówa na ścieżki rowerowe a nie jeżdżenie w kolumnie 5 rowerów po drodze. Ostatnio widziałem typa co biegł po jezdni, a obok chodnik. Zacznijcie płacić OC to możecie nawet kopulować w tych obcisłych lajkrach na środku krzyżówki (oczywiście tylko na zielonym).
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: a skąd podejrzenie że mam prawo jazdy i jeżdżę samochodem? Po prostu uczciwie byłoby gdyby wszyscy użytkownicy drogi partycypowali w kosztach jej utrzymania i ponosili odpowiedzialność za skutki kolizji spowodowanych przez siebie, tak jak robią to kierowcy.
  • Odpowiedz
no ale przyznajesz że pieniądze z paliwa idą na utrzymanie dróg po której jeździsz rowerem, nie ponosząc tego kosztu?

@Ojajebiren_macherien: No idą tylko jak Ci napisałem jeśli płacisz podatki typu VAT CIT PIT I wiele innych to również się dokładasz do dróg. Głównie kasa idzie z podatków wymienionych przeze mnie. Podatki z paliwa to drobniaki dodatkowo to samochody bardziej niszczą drogi więc logiczne że powinny płacić więcej.
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: jeżeli chcesz to analizować w ten sposób to osoby zarabiające w Polsce najwięcej i odprowadzające przez to wyższe podatki powinny mieć oddzielny pas ruchu bo się bardziej dokładają do drogi, a osoby z najniższą wypłatą powinny mieć drogę dziurawą i najlepiej stać w korku. Ale idąc tym tokiem rozumowania rowerzysta który nie płaci podatku drogowego w paliwie oraz nie płaci OC przez co dokłada się do drogi w najmniejszym
  • Odpowiedz
@Yurakamisa: @qbicone Podsumowując. Rowerzyści - jesteście obrzydliwymi uczestnikami ruchu. Myślicie że wszystko wam wolno i jesteście pępkiem świata na drodze, a wszyscy powinni się do was dostosować. Fuj.( ͡° ͜ʖ ͡° )*:
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Ojajebiren_macherien nie, to Ty masz syndrom pępka świata i najmądrzejszego człowieka na świecie. Szkoda czasu na dyskusję z takimi ludźmi, którzy generalizują i wrzucają wszystkich do jednego worka.
  • Odpowiedz