Aktywne Wpisy

anoysath +2796
Jan Urban właśnie został trenerem reprezentacji Polski. Daj plusa a zawołam cię w dniu zwolnienia Jana Urbana. Poprzedni trener Michał Probierz pełnił funkcję trenera 1 rok, 8 miesięcy i 22 dni #mecz #reprezentacja
źródło: temp_file671016449508254641
Pobierz
degenero +207
nie kojarze innej osoby którą media tak strasznie próbują wyforsować na celebrytę podczas gdy właściwie wszyscy mają go w dupie xD
#kosmos #esa #slawosz #slawoszuznanski
#kosmos #esa #slawosz #slawoszuznanski
źródło: ESA_Astronaut_Class_of_2022_Slawosz_Uznanski_article-730x1024
Pobierz

No i te Czeskiej klepsydry są zulełnie inne niż polskie... Facet z piwem na klepsydrze, facet ze swoim psem, facet grający w piłkę, facet łowiący ryby, u nas tamie klepsydry raczej by nie przeszły. Nie podejmuję się oceny tego, jaki sposób odchodzenia z tego świata jest lepszy, czeski czy polski, tylko zauważam, że jesteśmy sąsiadami, a w kwestii śmierci to Czesi i Polacy są jakby z zupełnie innych planet. #czechy #czechofile #pogrzeb #wiara #filozofia
źródło: 2312
PobierzAle beka, nie mialem pojecia o tym xD
Komentarz usunięty przez autora
źródło: Screenshot_20230704-175303
Pobierzźródło: 331
Pobierz@tonaszepieklomezczyzn: i to jest zajebiste, ale u nas czarna mafia dba o to żeby od
@WH40K: też to pamiętam. Wydaje mi się, że nie bez znaczenia może być aspekt finansowy, tj. brak zasiłku pogrzebowego.
Tutaj krótki tekst o zjawisku:
https://pragaprzewodnik.wordpress.com/2011/10/31/niechciane-cialo-o-zaniechaniu-obrzedowosci-pogrzebowej-w-czechach/
Ja maksymalnie się potrafię złapać na czytaniu Wikipedii od 4 godzin xD
źródło: Screenshot_20230704-212049
Pobierz