Aktywne Wpisy

Soongoku +98
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Apaturia +161
Śniące pajączki. Przeprowadzane w ostatnich latach obserwacje i badania wykazują, że pająki z rodziny skakunowatych mogą doświadczać aktywnej fazy snu przypominającej w pewnym stopniu naszą fazę REM i śnić.
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
Zaobserwowano, że skakuny z gatunku Evarcha arcuata podczas snu poruszają się od czasu do czasu, a nawet podkurczają przez sen odnóża - co przypomina trochę niekontrolowane, mimowolne ruchy pojawiające się w fazie najgłębszego snu, w którym doświadcza się marzeń sennych.
W przypadku małych
źródło: Sleeping_Spider
Pobierz

w jednym arkuszu mam numery produktów, a w wierszach poniżej mam to z czego się składają, np:
1568494ŚRUBKA
PRĘT METALOWY
5998442
DESKA
GWÓŹDŹ
TRYTYTKA
9185987
PASEK GUMOWY
BULBULBATOR
RYZA PAPIERU
I teraz potrzebuję żeby inny arkusz po wpisaniu numeru produktu (pewnie przy pomocy X.WYSZUKAJ) zwrócil mi listę surowców z których dany produkt sie składa. Problem polega na tym że tych surowców może być 2 albo 42 i musi zwrócić tyle komórek aż nie trafi na kolejny numer produktu, nie wiem jak określić tą granicę.
źródło: Screenshot_2
PobierzW Excelu nie ma prostej metody do zwrócenia wielu wartości na podstawie pojedynczego zapytania. Tradycyjne funkcje wyszukujące takie jak VLOOKUP, INDEX/MATCH, czy X.WYSZUKAJ zwracają tylko jedną wartość.
Można jednak zastosować bardziej skomplikowane formuły i techniki, aby to osiągnąć. W tym przypadku, jednym z podejść byłoby utworzenie dodatkowej kolumny, która gromadzi wszystkie surowce dla danego numeru produktu.
Poniżej znajduje się instrukcja krok po kroku, jak
1. W kolumnie B, formuła powinna wyglądać tak:
excel=JEŻELI(CZY.LICZBA(A2);