Aktywne Wpisy
Mrbimbek +879
Dwa lata temu pomagałem uchodźcom z Ukrainy którzy z jedną walizką uciekali przed wojną, była w tym rodzina z którą kontakt miałem chwilę dłużej, trzy dziewczyny z matką i dwójka dzieci, pomagałem im szukać pracy, tłumaczyć dokumenty, pomagałem w urzędach. Jedna z dziewczyn dziś się odezwała, wrócili na Ukrainę a kilka dni temu urodziła syna, przez to jak im pomogłem w najcięższym dla nich czasie nazwała syna moim imieniem, taka drobnostka a
CLOUT_MMA +170
Głównie chodzi o salon i łazienkę. W oryginalnym rozkładzie tam gdzie jest tv i kanapa jest pokój taki sam co ten obok 7m2, chce wyburzyć ścianę żeby powiększyć salon z aneksem bo ma 22m2 a przeróbce bedzie mieć 30m2, zależy mi żeby była lodówka side by side z kostkarka i stół jadalny dlatego kuchnie rozciągłem na cała ścianę.
Jeśli chodzi o łazienki to się zastanawiam czy nie zrezygnować z osobnej ubikacji i zrobić tam pralnie z mini komórka lokatorka bo niestety deweloper Wgl ich nie budował w tej inwestycji… (wynajmuje 5 lat mieszkanie bez piwnicy i jakoś dawało radę, tutaj jeszcze się zastanawiam nad boxem w parkingu podziemnym)
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #remontujzwykopem #mieszkanie
@Sasko: tylko w takich boxach to chyba można trzymać co najwyżej rower przez przepisy przeciwpożarowe.
Sam układ wygląda dla mnie ok, dobry pomysł z powiększeniem salonu
@Sasko: A możesz? To ścianka działowa? Na rysunku nie ma żadnych instalacji zaznaczonych.
Mniej o jedną umywalkę może uwolnić trochę miejsca.
Z drugiej strony jak się baba kąpie to można z kibla korzystać bez problemu.
Tak patrzę i znając mieszkania, to masz za mało szaf. Szafa w każdym wolnym miejscu.
No ja tez nie kumam czemu ludzie ustawiają tak tv i kanapę dla mnie to lipa, szczególnie ze lubię grać
@niegwynebleid szafy dodam w przedpokoju i tam obok filara to jest ten cypel co wystaje nad łazienka, jest to ścianka nośna. Nie dawałem szaf bo muszę jeszcze pomyśleć gdzie dać drapak i 2x kuwety dla kotów
Ogólnie wygląda okej, ale są pewne detale które dziwią np. lodówka nie jest zlicowana z frontem szafek, a ta wnęka za nią jest niedostępna.
Tak strop to lany beton, będę wszędzie sufit podwieszany robić, bo nie chce mi się tego malować bo jest ryzyko ze po czasie będzie odpadać. W sypialni na ścianie z kuchnia będzie tv powieszony wiec mogą kolidować drzwi przesuwne + tam instalacji wodnych nie ma, jedynie elektryka