Wpis z mikrobloga

Kobieta, która wyrzuciła dziecko za burtę promu do Szwecji to 36 letnia Paulina z Grudziądza. Świadek zeznaje, że widziała kobietę z 7 letnim synem w wózku i chłopiec był najprawdopodobniej niepełnosprawny. Kobieta była przemęczona i przybita.

Niestety nie miała szczęścia żeby jej marny żywot zakończył jakiś wypadek i skończyło się cierpienie ich oboje, dlatego zabiła i dziecko i siebie. Siebie, bo bez niego by nie mogła żyć, jego bo strata matki dla dziecka w tym wieku to największa tragedia, a ona nie chciała mu przysparzać więcej bólu. Dziecko prawdopodobnie codziennie cierpiało, ona musiała na to patrzeć i nic nie mogła zrobić żeby mu pomóc. Przez lata żyła sama, w najgorszej bezsilności jaka może spotkać człowieka - nieuleczalna choroba dziecka. Ojciec już po porodzie ją zostawił, bo nie wytrzymał tego. Ona znosiła to tyle lat bez nadziei na poprawę i lepsze jutro.

A teraz przyjdą tacy bezdzietni moralizatorzy, Kaje Godek i Patryki Jaki, których dziećmi się zajmuje w większości opiekunka i będą osądzać. Nikt kto nie ma tak niepełnosprawnego dziecka jak ta kobieta i nie opiekuje się nim przez 7 lat 24/7 nie ma prawa jej osądzać.

#niepopularnaopinia #przemyslenia #samobojstwo #dzieciobojstwo #smierc
WielkiNos - Kobieta, która wyrzuciła dziecko za burtę promu do Szwecji to 36 letnia P...

źródło: temp_file.png7792697063342399899

Pobierz
  • 143
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Niemniej podważasz tutaj chęć dalszego życia tego dziecka dokładnie tu

Dziecko prawdopodobnie codziennie cierpiało, ona musiała na to patrzeć i nic nie mogła zrobić żeby mu pomóc.

Jest masa osób niepełnosprawnych, którzy żyją szczęśliwie, i są wręcz bardziej pełnosprawni dzięki swojej zaradności niż wielu pełnosprawnych. Rozumiem, że pisałaś/eś tutaj swoje przypuszczenia i teorie, ale to już brzmiało jak budowanie narracji na realny scenariusz wydarzenia.
  • Odpowiedz
@2xpapanalepiku: taa i kto by się tym dzieckiem zaopiekował? Ty? Wiadomo, że "jakąś" opiekę by dostało, pytanie na jakim poziomie. Dodatkowo męcząc się dzień w dzień.
Dodatkowo jakoś standardowo na wykopie kobieta jest zła, a ojcu który odszedł i zostawił ją z bagażem cisza.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Nie usprawiedliwiaj zabójstwa dziecka. Wielu niepełnosprawnych jest w stanie względnie dobrze funkcjonować i być szczęśliwymi. Nie miała prawa decydować za dzieciaka i nic jej w tym aspekcie nie usprawiedliwiać - ani to, że syn miałby ciężko bez matki, ani depresja.
  • Odpowiedz
tradycyjnie ojciec się ulotnił, a cala odpowiedzialność na barkach matki. Tacy ojcowie powinni być zamykani w więzieniach

@black_coffe: tradycyjnie, matka nie chciała aborcji proponowanej przez ojca dziecka. Takie matki powinni być zamykane w więzieniach

Widzisz absurdalność swojego wpisu czy nienawiść do mężczyzn już całkowicie zaczadziła ci mózg?

• Odpowiedz
  • 0
Jest masa osób niepełnosprawnych, którzy żyją szczęśliwie, i są wręcz bardziej pełnosprawni dzięki swojej zaradności niż wielu pełnosprawnych. Rozumiem, że pisałaś/eś tutaj swoje przypuszczenia i teorie, ale to już brzmiało jak budowanie narracji na realny scenariusz wydarzenia.

@iTuTego bo się wczułam. Ciężko mi sobie wyobrazić zabicie szczęśliwego niepełnosprawnego dziecka. Sama niepełnosprawność fizyczna to nie jest coś, z czym sobie nie można poradzić, ale też nie chcę osądzać natomiast mi we wpisie
  • Odpowiedz
Ojciec już po porodzie ją zostawił, bo nie wytrzymał tego. Ona znosiła to tyle lat bez nadziei na poprawę i lepsze jutro.

@WielkiNos: dobrze że z zabiciem gówniaka poczekała te 7 lat, żeby miał jakąkolwiek świadomość w momencie śmierci, zamiast pozbyć się tego jak było rozwinięte na poziomie myszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@niochland: przyznaj się że chcesz zabijać dzieci. Jeśli pozwolą mi zabić dziecko, zanim będzie przytomne (po urodzeniu), nie będę musiał go zabijać, gdy będzie miał 6 lat. To nie moja wina, chciałem dać mu szansę XD
  • Odpowiedz
taa i kto by się tym dzieckiem zaopiekował? Ty? Wiadomo, że "jakąś" opiekę by dostało, pytanie na jakim poziomie. Dodatkowo męcząc się dzień w dzień.

Dodatkowo jakoś standardowo na wykopie kobieta jest zła, a ojcu który odszedł i zostawił ją z bagażem cisza.

@philosophy: To co może wszystkich niepełnosprawnych wyje...ć za burtę? Co myślisz rycerzyku?
  • Odpowiedz
  • 0
@FrasierCrane mogło tak być. Ja aborcji w ogóle nie brałam we wpisie pod uwagę to ludzie o tym piszą. Te badania prenatalne to pic na wodę tak naprawdę. 99% rzeczy nie wykrywają a ile jeszcze może wyjść rzeczy w trakcie porodu albo życia dziecka.
  • Odpowiedz
To było podejrzane, że dziecko "wypadło". Z pewnością statki są projektowane tak, by nikt przypadkiem nie wypadł.

Skoro 36-letnia matka miała 7-letnie dziecko, to oznacza, że urodziła je w wieku 29 lat. Im później się rodzi dzieci, tym większe ryzyko chorób. To argument za tym, że faktycznie było niepełnosprawne.
  • Odpowiedz
@WielkiNos: nie wiem czy lepsi są bezdzietni moralizatorzy antyaborcyjni, czy lepsze są bezdzietne feminazi promujące aborcje. Ani jedni ani drudzy nie mają prawa wykorzystywać tragedii życiowej do promowania swojego światopoglądu. To co robisz jest obrzydliwe i możesz sobie z Kają Godek podać rękę.
  • Odpowiedz