Wpis z mikrobloga

@Tyrande: No najpierw aborcje przy wpadkach lub antykoncepcja hormonalna, a później po 30tce nie mogę zajść w ciążę i rautnku- inwitro powinno być za darmo (chociaż nawet przez inwitro już małe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę). Lewica robi z kobiet coś pomiędzy dzieckiem a pełnoletnim człowiekiem- zwalnia z odpowiedzialności za swoje życie i czyny.
  • Odpowiedz
  • 1
@rsnbl na lewicę to chyba tylko kobiety głosują. Jak jakiś facet na nich głosuje to chyba gorzej niż cuckold, no i jeszcze zostają te wszystkie baśniowe stwory z pod znaku lgbtqwerty
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: nie no, sama uważam, że wpierdzielanie wszędzie "za darmo" to rak, ale jednak też nie można robić z kobiet ameb i ustalać im życia w 100%.
"Jak będziesz miała 25 lat masz mieć już dziecko, do 35 roku masz mieć już co najmniej 2 i potem już masz przestać się rozmnażać".
Ja np mam 28 lat, dzieci nie mam - nie zamierzam mieć, raczej moje zdanie już się nie zmieni, a
  • Odpowiedz
@Tyrande: Przecież możesz starać się o dziecko przy skorzystaniu z inwitro. Jedyny sensowny punkt to abrocja- tylko nie darmowa. Reszta ich postulatów to utopia, piękne hasełka nastawione emocjonalnie, pogłębianie wojny płci i zwykłe pierdzielenie.
Nie dziwię się, że nawet konfederacja w sondażach miała o jeden procent większe poparcie wśród młodych kobiet od partii razem.
  • Odpowiedz
@Tyrande: Polski powszechny system oświaty to patologia i zabijanie kreatywności dzieci, oraz lepienie pożytecznych dla systemu bezrefleksyjnych ludzi. Rodzice są nieodpowiedzialni to fakt i to większość, ale to jednak rodzice powinni decydować o swoich dzieciach a nie system, czy chora pani lewicująca czy prawicująca. Cały system jest do zaorania.
Wracając do tematu to jeden czy dwa podpunkty z którymi się zgadzam i tak nie zachęcą mnie do zagłosowania na partię
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: Czyli dla Ciebie to normalne, że rodzice powinni w 100% mieć decyzję nad dziećmi? To właśnie rodzi patologię.
Powinni być decyzyjni, ale nie w 100%.
Jest dużo pseudokatolickich rodzin, gdzie chłopcom się wmawia, ze masturbacja to grzech i to najgorsze co może być, że oślepną, trafią do piekła itp. - ogólnie pranie mózgu.
Takie dzieci potem chodzą sfrustrowane, wypełnione hormonami, którym nie mogą dać upustu, bo się boją.
A
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: i to co piszesz jest dobre - ale niemożliwe.
To działa tylko w utopijnym państwie. Polsce daleko od tego.
To by było super jakby rodzice byli odpowiedzialni - to by było najlepsze podejście.
Sama byłam wielokrotnie ofiarą durnego systemu szkolnictwa, ale wiem, że bez niego - byłoby jeszcze gorzej.
Jakby szkoły były tylko prywatne, to bym pewnie do żadnej szkoły nie poszła - rodziców nie byłoby na to
  • Odpowiedz
@Nowystaryziel: ale teraz w sumie też musze zakończyć dyskusję, nie dlatego, że nie mam nic do powiedzenia, bo dobrze się dyskutuje z Tobą kulturalnie - jest git nikt nikogo nie obraża.
Ale dzisiaj pracuje i widzę, że nie wyrabiam korpo normy :D a muszę pracować i płacić podatki, by przegrywy miały na zasiłek dla bezrobotnych
  • Odpowiedz