Wpis z mikrobloga

Hej,mireczki.

Sprawa wygląda tak - siostra znalazła półtora miesiąca temu prace. Mieli płacić 7 zł/h (no niestety siostra nie jest programistą). Podpisanie umowy ciągle przekładali. Teraz za przepracowanych 300 h chcą jej wypłacić 1200 zł (nie trzeba być matematykiem, by sie doliczyć, że to inna kwota niż uprzednio ustalana. Umowę chcą podpisać we wtorek - i to umowę wstecz, na te minione 1,5 miesiąca.

Mozna zrobić cokolwiek, żeby kasę odzyskać?

#pytanie #praca #oszukujo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Umowę chcą podpisać we wtorek - i to umowę wstecz

@wykopowa_ona: Niech nie bierze kasy dopóki dopóki nie podpisze umowy. I niech czyta co podpisuje! Zwykle w takich wypadkach wraz z umową podsuwa się oświadczenie, że z firmą jesteśmy kwita. Moja rada- niech zgadza się na wszystko, ale NIE BIERZE KASY, idzie podpisać umowę wstecz, jeśli będzie tam takie oświadczenie niech nie podpisuje. Z podpisaną umową do płac i robić
  • Odpowiedz
@wykopowa_ona: Jakiś czas temu sam byłem zmuszany do takiego traktowania ludzi...

@NocnyMarek: Jeśli zacznie straszyć PIP to w--------ą ją za drzwi. Nie zobaczy ani kasy, ani umowy, ani nie będzie miała pracy. Nikt nie chce pracować z pieniaczem.

• Odpowiedz
ja bym nie chciał pracować u kogoś, kto robi mnie w wała.

@NocnyMarek: Nikt nie chce. Normalne. Punkt widzenia zmienia się jednak gdy masz wybór: praca u kogoś kto Cię kantuje lub głodne dzieci.
  • Odpowiedz