Wpis z mikrobloga

@Eliade: @kerdian Tak działa wolny rynek - zacznijcie być liczącym się konsumentem dla korporacji to zamiast propagowania gejów i aborcji, będą propagować patriotyzm i konserwatyzm

Tylko frajer wierzy w jakieś ideały jak prowadzi firmę. Jak sprzedawanie tęczowych koszulek uszytych w Chinach bardziej mi się opłaca niż sprzedawanie białoczerwonych koszulek uszytych w Bangladeszu to oczywiście, że sprzedam tęczowe koszulki
  • Odpowiedz
Jak sprzedawanie tęczowych koszulek uszytych w Chinach bardziej mi się opłaca niż sprzedawanie białoczerwonych koszulek uszytych w Bangladeszu to oczywiście, że sprzedam tęczowe koszulki

@niochland: trzeba mieć jakieś zasady, nawet w biznesie
  • Odpowiedz
@Eliade: @kerdian Tak działa wolny rynek - zacznijcie być liczącym się konsumentem dla korporacji to zamiast propagowania gejów i aborcji, będą propagować patriotyzm i konserwatyzm

@niochland: Jak ogromnie trzeba być naiwnym, by wierzyć, że dla korporacji liczą się konsumenci? XD

Dla korporacji liczy się wzrost wartości firmy. A obecnie na amerykańskiej giełdzie wzrost wartości wprost zależy od jej ratingu ESG. Czyli jak to ująłeś, od "propagowania gejów
  • Odpowiedz
@niochland: To jest w tym wszystkim najzabwniejsze. Z jednej strony, hurr durr musi być wolność. Z drugiej stroni oburzeni, ze korporacja robi coś co im się nie podoba.
  • Odpowiedz
@niochland: a mnie się wydaje, że korpo nie chce darcia ryja pod siedzibą tych psycholi, którzy w dużej mierze i tak nie pracują więc mogą im manifestować całe dnie, co już nie raz udowodnili
  • Odpowiedz
są oficjalnie wspierani przez rząd, korporacje, elity, celebrytów i wszystko inne; also: "jesteśmy prześladowaną mniejszością"

@kerdian: w jakim ty kraju żyjesz? Jakie rządy wspierają osoby LGBT, bo chyba nie polskie? Również to nie jest tak, że jak korporacja zmieni logo na tęczowe to dla osób trans życie z takimi ludźmi jacy są w Polsce przestanie być koszmarem. Wystarczy popatrzeć na główną wykopu CODZIENNIE. Codzienne j-----e po osobach trans niczym propaganda
  • Odpowiedz
Good. To chorzy psychicznie pomyleńcy którzy jeszcze próbują swoje urojenia narzucać reszcie społeczeństwa.

@kerdian: gościu, właśnie powiedziałeś, że to dobrze, że dla osób trans życie z transfobami to koszmar. To ty jesteś zwyrodnialcem. Pewnie jak słyszysz, że transfoby swoim szykanowaniem pchnęły jakąś młodą osobę do samobójstwa to też się cieszysz.
  • Odpowiedz
Przeszkadza im egzystencja osób trans.

@ananasowy: Przeszkadza mi tylko to, że wymagają ode mnie, żebym podzielał ich urojenia (nazywał mężczyznę kobietą i odwrotnie). Przeszkadza mi też to, że chcą prać dzieciom mózgi i wmawiać im swoje urojenia.
  • Odpowiedz