Aktywne Wpisy
MrSilesia +48
Właśnie wróciłem z pierwszej wizyty córki lvl3 u dentysty. 5 zębów mlecznych do leczenia z próchnicy. Zapłaciłem 200 zł, żeby się dowiedzieć, że muszę wydać jeszcze 2,5k. Na serio to tyle kosztuje czy ja akurat wybrałem drogiego dentystę? (taki dobrze oceniany, dla dzieci). Ktoś ma doświadczenia w tym temacie? #wykop30plus #wykop40plus #dentysta #dzieci
Thror +1077
Zgodnie z obietnicą (link) przesyłam wyniki badań mojej próbki kreatyny firmy SFD (lepiej późno niż wcale).
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Poziom rtęci został przekroczony czterokrotnie. Na wszelki wypadek poinformowałem sanepid w Opolu o przekroczeniu norm. Sanepid potwierdził, że moja partia została wycofana ze sprzedaży. Strona SFD także to potwierdza, po wpisaniu numeru partii 081.222
https://sklep.sfd.pl/produkt/SzukajPartii.aspx
#sfd #kreatyna
Wybory 2010, to były ostatnie wybory, w którym TVP/TVN/Dzienniki miały znaczący wpływ na kampanie wśród młodszych ludzi. Obecnie to całe boomerstwo siedzi i kipi ze złości, bo jakiś gówno filmik na tik toku w 48h bije ich tygodniową oglądalność xDD Biorąc pod uwagę, żę gro polityków w wieku 55-70 lat nie potrafi nawet obsługiwać komputera i łyka najprostsze fejki robione w paincie, to bardzo dobrze się dzieje.
Nie wiem na ile potrwa ta sielanka i Internet będzie w pełni wolny, nieocenzurowany, z zasięgami dla każdego, kto umie je zbudować, ale nic nie cieszy mnie tak, jak wywalenie się na głupi ryj tych, co myśleli, że mają monopol na kształtowanie opinii Polaków.
#bekazpodludzi #polityka #4konserwy #wybory #konfederacja #media #takaprawda #niebieskiepaski #polska #polakicebulaki #heheszki #tvn #tvpis
@Kopyto96: Telewizja ma absolutnie znikomy wpływ na efekty kampanii wyborczej wśród osób w wieku 18-39, ale za to osoby w wieku w wieku 18-39 mają znikomy wpływ na wynik wyborów, bo nie dość że jest ich mało to jeszcze nie chce im się głosować:
Wybory 2019, frekwencja wg grup wiekowych:
wyborcy 18-29 lat - 46,4 procent
wyborcy
Zjawisko, w którym nie głosują wszyscy, a część, nie jest wcale
@Kopyto96: Najczęściej osoby silnie podatne na pranie mózgu.
@scriptkitty: Tutaj patrz 50+
Osoby wychowane w PRL, ze słabą znajomością internetu, dostępu do źródeł, często osoby słabo wyedukowane.
Poza tym młodzi też głosują.
A co do telewizji, to ta nie ma znaczenia bo mamy Internet.
Tylko co z tego, jeżeli Internet jest jeszcze bardziej podatny na wszelakie manipulacje? Różnica jest tylko taka że sami się manipulujemy na własną modłę.