Dodać do tego, że wiele z tych osób choć nie przepracuje w Polsce nawet 20 lat (wystarczy ułamek tego), a i tak dostanie polską emeryturę
Brzmi całkiem logicznie. Ja też właśnie rozważam przeprowadzkę do ukrainy, żeby tam robić za grosze i liczyć potem na 500 zł emerytury, wrócić do Polski, żeby mi wyrównali do minimalnej 1500, zamiast pracować tutaj i odkładać na normalną polską emeryturę. Trzeba tak pracować, żeby
@Bethesda_sucks: I śmiejemy się nadal, bo mordowanie innowierców nie jest wpisane w prawosławie, niewspominając nawet o tym że między Polakami a Ukraińcami nie ma zbytnio miejsca na niesnaski rasowe, inaczej niż między helmuthami a abdullahami.
@Aztec26626: Kto pisze, że bez różnicy? Pokazuje to jedynie ilu ukrów mamy w Polsce i ilu ich przybyło w ostatnich latach. Multi-kulti nigdy nie jest dobre.
@Bethesda_sucks: Swoją drogą, to mnie trochę irytuje ten zangielszczony zapis imion i nazwisk, jaki stosują Ukraińcy. Mamy w pełni kompatybilny do ich wymowy i zapisu język, a pracując w obsłudze klienta musisz się zastanawiać, jak wymówić te ich nazwiska, mimo że z polskiego bezpośredniego przekładu z ich cyrylicy byłoby to od razu oczywiste.
@Mtsen: a to nie standardy unijne ze rejestrujac sie tu do pracy musi mieć czytelne międzynarodowo imie i nazwisko? Widzialem w urzędach gdzie dostawali pesele takie kartki wisialy jak sie cyrylica przeklada na angielską pisownie
Brzmi całkiem logicznie. Ja też właśnie rozważam przeprowadzkę do ukrainy, żeby tam robić za grosze i liczyć potem na 500 zł emerytury, wrócić do Polski, żeby mi wyrównali do minimalnej 1500, zamiast pracować tutaj i odkładać na normalną polską emeryturę. Trzeba tak pracować, żeby
@Bethesda_sucks: mazowsze?
Obie formy są poprawne.
@dlugi-gr: To jedź do Rosji, tam aborcja jest generalnie dozwolona. A dzietność wysoka! Tyle że nie wśród Rosjan.
sie tu do pracy musi mieć czytelne międzynarodowo imie i nazwisko?
Widzialem w urzędach gdzie dostawali pesele takie kartki wisialy jak sie cyrylica przeklada na angielską pisownie
@Bethesda_sucks: ekonomia wymaga znajomości matematyki, matematyka, statystyka i metodologia są obowiązkowe na studiach ekonomicznych ( ͡º ͜ʖ͡º)
A na tej głupocie opierał się dobrobyt bogatych krajów UE. Polacy, Rumuni, Węgrzy, Litwini emigrowali do bogatszych krajów UE za pracą, tam