Aktywne Wpisy
dekogangster +554
Jeszcze Anka dała go na tył, żeby jej nie zasłaniał hiszpańskich bullów
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #blackpill #przegryw #zwiazk #lewandowski #lewandowska #p0lka #pieklomezczyzn #cuckold #natura
#niebieskiepaski #rozowepaski #logikarozowychpaskow #blackpill #przegryw #zwiazk #lewandowski #lewandowska #p0lka #pieklomezczyzn #cuckold #natura
GelbPunkt +4
#prawojazdy #samochody
Był ktoś robić prawko w wieku 28 lat? Czy mocno się śmieją z takich opóźnionych w rozwoju ludzi?
Był ktoś robić prawko w wieku 28 lat? Czy mocno się śmieją z takich opóźnionych w rozwoju ludzi?
Kupiłem mieszkanie w kredycie w Polsce powiatowej, mniejsza z tym gdzie, mam zamiar jednak wyjechać na stałe za granicę i zastanawiam się co zrobić.
Moi rodzice dysponują mieszkaniem do remontu w innej części kraju i zastanawiają się nad sprzedażą go, i spłaceniem nim mojego kredytu.
Wyczytałem jednak, że taka darowizna w formie pieniężnej wiązałaby się z uiszczeniem podatku, natomiast darowizna mieszkania i późniejsza sprzedaż go przeze mnie już nie.
Mieszkanie zakredytowane, jest w lepszej lokalizacji, niż to do remontu.
I tutaj mam takie rozwiązania:
1. sprzedaż mieszkania w kredycie przez system np. https://www.pkobp.pl/dsn/ a w razie gdyby pieniądze z takiej sprzedaży nie wystarczyły na spłatę zadłużenia to skorzystanie z funduszu wsparcia kredytobiorców.
2. Sprzedaż mieszkania do remontu w Polsce C i spłata zadłużenia.
3. Spłacanie terminowe zadłużenia z zagranicy.
4. Ucieczka z kraju i niech sobie komornik z bankiem licytuje XD.
5. Przyjęcie mieszkania w formie darowizny i oczekiwanie.
Obecnie jestem kawalerem w wieku około 32 lat ale nie widzę dla siebie perspektyw w tym kraju, właściwie koszty kredytu oraz czynszu i energii odbierają mi jakąkolwiek chęć do życia.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #bezpiecznykredyt #mieszkaniedeweloperskie #zalesie #komornik #emigracja #inflacja
W zakredytowanym mieszkaniu, mieszka obecnie ze mną siostra i tutaj na miejscu pracuje, jak wspomniałem lokalizacja jest bardzo dobra pod względem pracy.
Tylko teraz pytanko, czy czekać aż uruchomią te kredyty 2% aby uzyskać wyższą cenę, czy próbować puścić mieszkanie już teraz.