Wpis z mikrobloga

Od kilku dni chodzi za mną myśl zmiany telefonu. Choć nie muszę, to tak pomyślałem, że fajnie byłoby kupić coś nowego.
Rozważam #iphone 14 Pro, choć ostatni jaki miałem to była czwórka. Od tego czasu tylko #android i tutaj też była myśl o Samsungu S23 Ultra, ale z uwagi na to, że używam od 2.5 roku S20FE to nie spodziewam się żadnych innowacji i efektu wow.
Dlatego pytanie do was - co wybrać i chociaż kilka słów dlaczego ten a nie tamten. Albo w ogóle nie zmieniać i nie wydawać na darmo pieniędzy?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krol_Dzielni ja co dwa lata zmieniam a to samsung a tu Apple i powiem że większej różnicy w działaniu tych telefonów to tak nie widzę, chociaż iPhone pro bardziej mi podchodzą z wyglądu, wagi i tego jak leży w dłoni. Do tego matowy tył. Samsungi biorę kiedy mam ochotę na coś innego. Inny styl. Obie marki są świetne wiec po prostu idź do sklepu i wybierz ten telefon z którym lepiej
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: ja byłem przez długi czas w teamie symbiana, jeszcze do czasów jak moja stara nokia n82 działała, potem przyszedł android zaraz po premierze LG GT540 i tak siedziałem aż poużywałem sobie iphone 5S... Miałem wybrać pierwsze SE ale wyszło ze sklepów więc wybrałem 8 i tak ją używam od 45 miesięcy. Co mi się w niej podobało?

- Że po 8 będę mógł wybrać następcę który będzie podobny. Tak,
  • Odpowiedz
  • 0
@Tymariel: @aarahon używałem przez kilka dni iPhone 13 Pro, nie powiem, bo telefon bardzo podobał mi się z wyglądu. Mały problem pojawił się podczas korzystania z systemu. Na androidzie jestem w stanie zrobić mnóstwo rzeczy, dlatego też praktycznie nie korzystam z komputera. iOS trochę ograniczony w tym aspekcie.
Dlatego zastanawiam się czy w ogóle kupować.
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: robię dużo zdjęć swoim iphonem i czesto jest tak że muszę mieć je szybko na komputerze. Więc w trakcie gdy szedłem przed komputer to wysyłałem je mailem i miałem je od razu do użycia. Po zmianie outlooka w całej firmie zdjęcia udostępnianie mailem przychodzą jako... wiadomość a nie załącznik. Strasznie to było niewygodne więc je zwyczajnie udostępniam jako łącze, muszę je ściągać ze strony za każdym razem. Także jest
  • Odpowiedz
  • 0
@aarahon: akurat to nie jest problemem, bo mam kopie zdjęć na onedrive, więc mam je od razu.
Masz jakieś porównanie do androida? Czy brakuje Ci czegoś na iphone? Albo czy jest coś uciążliwe i trzeba z tym żyć?
  • Odpowiedz
@Krol_Dzielni: w zasadzie to nie bo bardzo bo dawno żadnego androida nie używałem. Na iphone brakuje mi tego co mi dawał wcześniej. Ja pokochałem go za to że wystarczyło przytrzymać ikonkę a następnie potrząsnąć telefonem żeby wszystkie ikonki były ułożone alfabetycznie. Dlatego mogłem znaleźć każdą z ponad 100 zainstalowanych aplikacji. Teraz tego nie mam. Pokochałem iphone za to że od kliknięcia w ikonkę muzyki do momentu w którym mogę wcisnąć
  • Odpowiedz
@aarahon Safari to najgorsza przeglądarka z jakiej korzystam (na iPhone nie ma innej, a każda jedna to Safari w przebraniu).

Czasami używam swojego poprzedniego telefonu (na Androidzie) i muszę szczerze powiedzieć że korzysta mi się z niego lepiej. Mnóstwo rzeczy o wiele lepiej zaprojektowanych, obsługa jakaś taka przyjemniejsza i lepiej przemyślana. Głupie przesłanie zdjęć, pobranie czegoś dużo prostsze a na iOSie trzeba kombinować. Gdyby tylko Android działał tak sprawnie jak iOS,
  • Odpowiedz