Aktywne Wpisy
KonserwatywnyMocny +146
Na TVP mówią że powodzianie mogli się umyć po raz pierwszy od 3 dni xD
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
Tymczasem ja myjący się co 5-7 dni xD
#powodz
Goronco +13
Dostałem wypowiedzenie XDDD
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
JA P------E. Zajmuję się w projekcie WSZYSTKIM. 90% tematów kończy się na mnie, bo na wszystko jestem w stanie odpowiedzieć/wspomóc/czasem nawet podjąć decyzję. Wypowiedzenie bo mam za duże wynagrodzenie i w celu zmniejszania kosztów XDDD
Podpisałem za porozumieniem stron, do końca października.
Daje projektowi czas maksymalnie do końca roku i upadnie, bo CAŁA jego waga spoczywala na moich barkach. Czy właściwie teraz już garbie.
#pracbaza #korposwiat
Jadę jako rózowy, mam zielone światło i skręcam w lewo. Więc przepuszczam z naprzeciwka wszystkie nadjeżdzające auta. Do czasu, aż podjeżdza inne auto, które też skręca i możemy się bezkolizyjnie wyminąć.
Ale oczywiście tamtego zawsze omijają inne auta, bo z racji buspasa mają dużo miejsca. No i w razie stłuczki czyja wina?
#prawojazdy #ruchdrogowy #motoryzacja
@Cotamslychacnatymwykopie: a co to niby jest?
Nie ukrywam, że wczensiej oczywiście biały stał, bo puszczał pojazdy jadące na wprost.
@Glikol_Propylenowy: Uczestniczenie w ruchu to nie to samo co pozostawanie w ruchu. Pojazd przepuszczający pieszych na pasach też stoi, mimo iż uczestniczy w ruchu, a jak przejedziesz obok niego to wykonasz manewr omijania, a nie wyprzedzania.
@Cotamslychacnatymwykopie: co do tego raczej nie ma żadnych wątpliwości, ale chodzilo mi o to czy zielony byłby ewentualnie również ukarany mandatem za taki manewr. Przecież nigdzie nie pisałem, że to nie jest wina różowego, ba w pierwszym swoim poście w tym temacie od razu pisałem, że to on jest sprawcą.
A może tak doucz się przepisów?
W przypadku sytuacji OPa można też na zwykłym skrzyżowaniu bez świateł pod warunkiem nie wyjeżdżania na część jezdni do ruchu przeciwnego.
Przyjął, choć jestem ciekawy jak to by się skończyło w sądzie, ekspertem nie jestem.
@Czarna_ksiazka: serio? pytasz sie czyja wina za omijanie prawidłowo czekającego auta buspasem?