Takie porównanie ile rzeczy musiałem robić przy samochodach w tym roku do tej pory. jedna to astra, druga to fabia, wiek podobny 2000 i 2001.
Astra: - wymiana pompki spryskiwaczy - halogeny p.mgłowe przód. nowe żarówki i oczyszczenie. - poprawka hokeja zderzaka tak aby się już nie rozpinał na środku. - założenie tłumika środkowego na wieszaki (nie wiem czy samo spadło czy ktoś zapomniał) - odbudowa wieszaków tłumika tylnego - wymiana wkładu lusterka lewego - przewody hamulcowe z przodu - tarcze klocki przód plus oczyszczenie nasmarowanie - lewa piasta z tyłu (poleciało łożysko ale to mogła być moja wina) - tarcza kotwiczna tył lewa strona - świece zapłonowe
Fabia: - rezystor dmuchamy - linka ręcznego - tarcze tył
@r5678: trafiłeś dojechańca. Ja w tym roku w asterce zmieniłem przewód od wody, bo się przetarł. W tamtym roku wydech, dwa lata temu drążki i łożyska. Trzy lata temu klocki, cztery lata rozrząd;) no i ofc olej co roku
Takie porównanie ile rzeczy musiałem robić przy samochodach w tym roku do tej pory. jedna to astra, druga to fabia, wiek podobny 2000 i 2001.
Astra:
- wymiana pompki spryskiwaczy
- halogeny p.mgłowe przód. nowe żarówki i oczyszczenie.
- poprawka hokeja zderzaka tak aby się już nie rozpinał na środku.
- założenie tłumika środkowego na wieszaki (nie wiem czy samo spadło czy ktoś zapomniał)
- odbudowa wieszaków tłumika tylnego
- wymiana wkładu lusterka lewego
- przewody hamulcowe z przodu
- tarcze klocki przód plus oczyszczenie nasmarowanie
- lewa piasta z tyłu (poleciało łożysko ale to mogła być moja wina)
- tarcza kotwiczna tył lewa strona
- świece zapłonowe
Fabia:
- rezystor dmuchamy
- linka ręcznego
- tarcze tył
#mechanikasamochodowa #opel #vag #skoda