Wpis z mikrobloga

#silownia #kfd
Ogladam sobie czasami filmiki Agresywnego Wojtka na youtube i mam wrazenie, ze on nawet w ostatnich miesiacach nie byl swiadomy jak sytuacja jest tragiczna. Nie chce dyskutowac czy to dobrze, czy zle ale mam wrazenie, ze on nie wiedzial, ze niedlugo koniec. Po dializach jezdzil na silke, jadl troche mniej ale dalej tyle, zeby masa za bardzo nie spadla, jakies hormony od szamana przyjmowal. Tez macie wrazenie, ze on jeszcze wierzyl, ze w przyszlosci (dalekiej) bedzie wbijal jeszcze rekordy w trojboju silowym?
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@93michu93: Postaw się w jego sytuacji. Masz pasję, plany, marzenia. Raz po raz albo jakaś poważna kontuzja albo jakaś choroba Ci uniemożliwia pójście krok do przodu. W końcu dowiadujesz się, że umierasz. Znałem go, rozmawiałem z nim wiele razy, również gdy był już ciężko chory. Do końca starał się być twardy i nie tracił poczucia humoru. Jestem pewien że ta sytuacja bardzo go uderzyła, ale po prostu nie chciał robić
  • Odpowiedz
  • 0
@Damian_TS: ale czy moje wrazenie jest prawdziwe - do konca nie byl swiadomy jak ciezka jest sytuacja? Bo z filmikow mam wrazenie, ze wiedzial, ze jest chory ale chyba nie jak bardzo - no dializy 4 razy w tygodniu po 5 godzin ale trening w dni dializy bo mniej wody itd. jem troche mniej bialka, glownie z serwatki

oczywiscie sytuacja tragiczna ale chyba tez troche przez swoja glupote skonczylo sie
  • Odpowiedz
@93michu93: dlatego napisałem, postaw się w jego sytuacji. Ludzie sobie różnie radzą z tragedią, to nie są łatwe sprawy, ciężko się pogodzić z pewnymi rzeczami. Myślisz, ze w obliczu czegoś takiego każdy zachowa w 100% zdrowy rozsądek? Naprawdę uważasz, że to było na właśnie życzenie, że ludzie są tacy do bólu racjonalni i każdy jest w 100% odpowiedzialny za swój los? łatwo jest oceniać komuś, kto nie jest w danej
  • Odpowiedz
@Damian_TS No właśnie .... Damian, ty jak zawsze w punkt. Mnie dalej staje w gardle gulka, jak czytam o Wojtku, mimo, że go nigdy nie poznałam ...
Dokładnie, "postawić się w czyjejś sytuacji"... Tak niewielu ludzi to potrafi, ba, nie potrafi sobie tego nawet wyobrazić... Jasne, wiadomo, że na pewno były takie okoliczności, takie sprawy, o których wiadomo, że publicznie nie wypada mówić...
Ale to trzeba przyznać, że hart ducha miał
  • Odpowiedz
  • 0
@Damian_TS: nie no zgadzam sie, wiadomo, mial troche pecha bo duzo ludzi bierze sterydy i albo dostaja po dupie od skutkow ubocznych duzo pozniej albo chociaz w lagodniejszy sposob.

Uwazam jednak, ze porownanie sterydow do braku snu, czy slabej diety jest nietrafione. Chodzi o skale - jesli palisz fajki to liczysz sie, ze gdzies tam zlapiesz raka w przyszlosci, moze to bedzie 50 lat, moze 60, a moze 70 ale
  • Odpowiedz
@93michu93 oczywiście, że sterydy nie pomogły. Sam zresztą nie polecam. natomiast nie zmienia to faktu, że czy ników tutaj było dużo, dużo więcej i w obliczu ciężkiej choroby łatwo się załamać albo iść w zaparte. Nie każdy postępuje tak jak się większości wydaje słuszne. Nie każdy też chce takiego życia.
  • Odpowiedz
@93michu93: kłębuszkowe zapalenie nerek (a to było główna przyczyną) często jest powodowane infekcjami np. górnych dróg oddechowych. Uszkodzenie nerek zachodzi również przy długotrwałym nadciśnieniu, które towar może wywołać lub nasilić. Może też być pochodna uszkodzenia wątroby, tu towar tez może mieć udział. Teraz możemy sobie gdybać tak naprawdę. Jest jeszcze parę innych spraw, które zaszły w trakcie terapii, o których publicznie nie powiem, a które miały też poważne konsekwencje. Ja
  • Odpowiedz
  • 1
@sal-vadore: wiadomo, to ogladalem 2 razy. Slaba jakosc dzwieku chwilami ale wywiad jest dobry. Wlasnie z tego wywiadu wyciagnalem wniosek, ze Wojtas chyba nie byl swiadomy jak powazna jest sytuacja
  • Odpowiedz