Aktywne Wpisy
mirko_anonim +10
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Leisik34 +229
Ogladam sobie czasami filmiki Agresywnego Wojtka na youtube i mam wrazenie, ze on nawet w ostatnich miesiacach nie byl swiadomy jak sytuacja jest tragiczna. Nie chce dyskutowac czy to dobrze, czy zle ale mam wrazenie, ze on nie wiedzial, ze niedlugo koniec. Po dializach jezdzil na silke, jadl troche mniej ale dalej tyle, zeby masa za bardzo nie spadla, jakies hormony od szamana przyjmowal. Tez macie wrazenie, ze on jeszcze wierzyl, ze w przyszlosci (dalekiej) bedzie wbijal jeszcze rekordy w trojboju silowym?
oczywiscie sytuacja tragiczna ale chyba tez troche przez swoja glupote skonczylo sie
Dokładnie, "postawić się w czyjejś sytuacji"... Tak niewielu ludzi to potrafi, ba, nie potrafi sobie tego nawet wyobrazić... Jasne, wiadomo, że na pewno były takie okoliczności, takie sprawy, o których wiadomo, że publicznie nie wypada mówić...
Ale to trzeba przyznać, że hart ducha miał
Uwazam jednak, ze porownanie sterydow do braku snu, czy slabej diety jest nietrafione. Chodzi o skale - jesli palisz fajki to liczysz sie, ze gdzies tam zlapiesz raka w przyszlosci, moze to bedzie 50 lat, moze 60, a moze 70 ale