Aktywne Wpisy
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
Aokx +1
Proszę o podanie mi nicku Tomasza Bezrąka. #famemma
#bekazprawakow #neuropa #bekazkatoli #bekazpodludzi #konfederacja #korwin #bekazkonfederacji #bekazkorwina #4konserwy #polityka
On pieje do wieku XIX i pracy w fabryce. Ja bym mu zabrał emeryturę jako wymysł socjalistów i płacił grosze w dniówkach tylko wtedy, gdy będzie aktywnie pracował i nie przytnie komara.
kuce: brawooo, wzór kapitalizmu, a lewaki do pracy
@cutecatboy: To, że w kapitalizmie ludzie muszą się martwić, czy im starczy pieniędzy xD
Po co księgowe w mojej firmie mają mieć apogeum roboty pod koniec miesiąca, skoro mogą mieć taki armagedon codziennie? Najwyżej firma może wydać kilkadziesiąt tysięcy na dodatkowe etaty. Albo nie.
Po co mam co miesiąc odkładać na wynajem, czynsz, rachunki i zaplanować resztę budżetu, skoro mogę robić to codziennie po kawałeczku?
Nie wiem kto miałby skorzystać na dniówkach. Studenci mieszkający z rodzicami? Ludzie mieszkający w hotelach
A jak se nogę złamie i nie będę mógł iść do pracy i zdechnie z głodu to w końcu zadziała wolny rynek
W skrócie po prostu on na wizję kapitalizmu rodem z xix wieku gdzie on będąc właścicielem fabryki opływał by w luksusy i motywował w ten sposób swoich pracownikow którzy może i się napracuja ale #!$%@? zarobią.
I jeszcze rozumiem 16-20 latkow którzy wierzą,
@cutecatboy: mu chodzi o to aby wrocic do takiego systemu jak byl kiedys, np w przypowiesciach biblijnych [robotnicy w winnicy], za czasow rewolucji