Wpis z mikrobloga

Dopiero jak oswoisz kubki smakowe z ostrym to poczujesz, że ta ostrość wydobywa smak potrawy.


@Smol_PP: oj taaak, choć trzeba pamiętać, że nie oswajając kubków z ostrym można czuć smak potrawy bez wydobywania go kapsaicyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#!$%@?łem 2x spicy po treningach, zjadłem całą kiedy gość po łyżce wyszedł xD i w sumie to było bardzo smaczne ale ostre jak cholera
@frequenttraveler: @munioman: No właśnie nie. Kuchnia indyjska znana na świecie ze swojego bogactwa smaku i aromatu potraw wydobywa właśnie te smaki ostrością. Na początku czujesz tylko ostrość i nic poza tym. Po "treningu" czujesz w niej smaki jakich nie poczuł byś bez tej ostrości. Podobnie z kuchnią meksykańską, indonezyjską, tajlandzką, koreańską. Właśnie dzięki ostrości dostrzegasz ogromny bukiet smakowy.

@paaszczaktaxi: Ty to masz na co dzień dzięki swojej kobiecie xD.