Wpis z mikrobloga

@bury256: Ta jest na luzie do zjedzenia. Jedna z moich ulubionych.
Ciężko to jest zjeść Buldak Extra 2x Spicy.
@Disscord93: Dopiero jak oswoisz kubki smakowe z ostrym to poczujesz, że ta ostrość wydobywa smak potrawy.
  • Odpowiedz
@bury256: Jest bardzo dobre ale dla niektórych może być szokujące, wszystkie ostre vifony to przy tym są lajtowe ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Smol_PP: Ojj buldak x2 to dopiero za drugim podejściem mi się udało zjeść całe, ale musiałem popić mlekiem xD
  • Odpowiedz
@Smol_PP: trochę nie tak. Ostrość nie wydobywa smaku potrawy, a pozwala poczuć jakikolwiek smak tym ludziom, którzy mają #!$%@? kubki smakowe od palenia tanich szlugów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Dopiero jak oswoisz kubki smakowe z ostrym to poczujesz, że ta ostrość wydobywa smak potrawy.


@Smol_PP: oj taaak, choć trzeba pamiętać, że nie oswajając kubków z ostrym można czuć smak potrawy bez wydobywania go kapsaicyna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
#!$%@?łem 2x spicy po treningach, zjadłem całą kiedy gość po łyżce wyszedł xD i w sumie to było bardzo smaczne ale ostre jak cholera
  • Odpowiedz
@bury256: sproboj buldak cheese, też ostre ale smak i konstystencja #!$%@?. Ostatnio ktoś dał mi protipa - nie dodawać całej saszetki i wtedy jest zjadliwe
  • Odpowiedz
@frequenttraveler: @munioman: No właśnie nie. Kuchnia indyjska znana na świecie ze swojego bogactwa smaku i aromatu potraw wydobywa właśnie te smaki ostrością. Na początku czujesz tylko ostrość i nic poza tym. Po "treningu" czujesz w niej smaki jakich nie poczuł byś bez tej ostrości. Podobnie z kuchnią meksykańską, indonezyjską, tajlandzką, koreańską. Właśnie dzięki ostrości dostrzegasz ogromny bukiet smakowy.

@paaszczaktaxi: Ty to masz na co dzień dzięki
  • Odpowiedz