Wpis z mikrobloga

Wy sobie lepiej zobaczcie na czym polega "Karate Fudōkan". Sport, w którym nasza niezwyciężona i niezależna Polka zdobyła tak wiele medali. Przecież to są szachy dla debili XDDDDDDDDDDDDD i jakby mi się chciało, to sam bym natłukł w takim pajacowaniu z 50 medali, tworząc jakąś swoją organizację tak jak zrobił to Ilija Jorga.

I jeszcze rozpowiada w mediach, że komentarze ludzi o zawdzięczaniu wszystkiego Robertowi są śmiechu warte XDDD NO NA PEWNO WYŻYŁABY ZE SPORTU, KTÓRY JEST NA WIKIPEDII PRZETŁUMACZONY NA 3 języki na krzyż.

Mistrzostwa świata w karate: https://www.youtube.com/watch?v=rjvTPWV4S98

#lewandowski #p0lka
kimunyest95 - Wy sobie lepiej zobaczcie na czym polega "Karate Fudōkan". Sport, w któ...

źródło: 123

Pobierz
  • 40
@kimunyest95: to jest kata, wy idioci. Kata jest oddzielną konkurencją gdzie wykonujesz układ ciosów, to nie jest walka z cieniem. Poza kata masz oczywiście walkę w kontakcie.
Jak już z czegoś śmieszkujecie, to miejcie pojęcie z czego, bo wychodzicie na ignorantów i hipokrytów.
Pytanie czy Lewandowska występowała też w kontakcie. Ale zrobić kata drużynowe na medal to też jest mega trudna sprawa.
@tbhilt @zar222
@kimunyest95 Nie jestem wielkim znawcą karate i nie śledzę wszystkich odmian, więc nie wiem, ilu tam rywali miała Lewandowska, ale przyjanuszowałeś tak, że chyba aż wąs ci się musiał sypnąć pod nosem. Kata jest fantastyczne. Jak się pozna zasady i wszystkie kryteria oceniania, to zawody z udziałem najlepszych na świecie ogląda się potem z otwartą gębą.

PS Oczywiście w kwestii Lewandowskiej nic to z mojej strony nie zmienia. Przyłączam się do szkalowania
@kimunyest95: trening każdego karate składa się z trzech elementów: kihon (techniki), kata (walka z cieniem) i kumite (walka z przeciwnikiem). Na zawodach startuje się w zwykle w kata i kumite, Lewandowska startowała w obu kategoriach. Co do karate, to jest to sport bardzo rozdrobniony, stylów jest mnóstwo, czasami istnieje tylko kilka klubów w Polsce. Fudokan to odłam karate tradycyjnego, więc jest całkiem prawilne.
@kimunyest95:
Akurat to co tutaj oceniają to „kata” -zaszłość historyczna- zestaw technik wzorcowych przekazywanych z pokolenia na pokolenie,l jako sekwencje. I to ze ktoś ocenia jak wzorcowe są techniki wzorcowe jest nawet zrozumiałe.

Co nie zmienia faktu ze zasady karate na zawodach są tak karykaturalnie ze kazdy poważny trener ciśnie z tego bekę.
Kazde trafienie to jest punkt jakby to była szermierka, lub kendo. Co jest podwójnie śmieszne biorąc pod uwagę
@kimunyest95: #!$%@? jak wresling. Dajcie ją do Fame MMA xd Ale przewróciło się jej w głowie. Nigdy się nią nie interesowałem, szkok, szkoda robercika. Jak nie będzie rządził w domu to też nie będzie numerem jeden na boisku.
@kimunyest95: Ja #!$%@?, a ja sobie wyobrażałem karate jako takie dzikie walki na super ciosy rozjebujące żebra, wygibasy frykasy, shurikeny latają wszędzie, nunczako nawala z predkością światła, wszyscy krzyczą banzaj i co drugiego zawodnika trzeba reanimować, a w rzeczywistości to takie gówno? XD ale lipa