Wpis z mikrobloga

@PanMaglev: same pompki mogą nie wystarczyć, chociażby ze względu na to, że nie budują mięśni brzucha, tylko klatkę i trójgłowy ramienia.

• Odpowiedz
@PanMaglev: Dużo. I trzeba dobrze jeść, co niestety kosztuje w tych chorych czasach. Ale powiem ci że ja pracując ciężko fizycznie (+pompki i od czasu do czasu wyciskanie hantelki 12kg którą kiedyś dorwałem na szrocie w rok zbiłem ze 105 do 80 kg i widok który zobaczyłem w lustrze zmotywował mnie do regularnych treningów po pracy. Wszystko jest kwestią dobrej motywacji. Ty też musisz znaleźć swoją.
  • Odpowiedz
@Kotouak a tu wydaje mi się, że troszkę nie masz racji. Chociażby mówiąc o separacji klatki i triceratopsa przy wykonywaniu pompek. Brzuch pracuje w izometrii jak np. przy planku, a antagonistami klatki również wykonującymi pracę w tym ćwiczeniu są mięśnie pleców jak np najszerszy grzbietu. Moim zdaniem jedno z lepszych ćwiczeń z własną masą ciała zaraz po podciąganiu.
Edit ofc, że takiej formy nie zrobimy samymi pompkami
  • Odpowiedz
@PanMaglev: To jest generalnie ten lekki zarys mięśni. Przecież gość jest chudy i ma niewiele mięcha na rękach. Młode szczyle to w mniej niż dwa lata są w stanie ogarnąć
  • Odpowiedz