Wpis z mikrobloga

Jaki polecacie środek dla kota przeciw kleszczom, pchłopm i innym inektom?
Ostatnio moj kot ciągle przychodzi z kleszczami albo na futrze albo w skórze i musze jak najszybciej coś kupić

Gdy ostatnim razem bylem z nim u weterynarza na wyciagniecie szwów po sterylizacji, to rozkazałem weterynaryjce dać coś przeciw insektom i dała takie krople jak poniżej na obrazku, ale to mialo działać 2 miesiace i już przestało.
Myślałem ze kupie teraz to samo, ale szukajac w google okazuje sie ze nie ma niczego takiego w polsce tylko za granicą, więc potrzebuje jakiś zamiennik. co polecacie? Kot waży okolo 3kg (3 miesiace temu bylo 2,9)

#kot #koty #zwierzeta #pytanie #kiciochpyta #weterynaria
essos - Jaki polecacie środek dla kota przeciw kleszczom, pchłopm i innym inektom?
Os...

źródło: ff09be4c4f82bbf12ee8d3374e45

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: weź pod uwagę ze środek na kleszcze nie sprawia ze kleszcz nie wchodzi na kota. Tylko się w niego nie wgryza. Czyli będzie ci znosił na sobie kleszcze. Później kleszcz wchodzi z niego na kanapie. A później z kanapy na ciebie. Z dwojga złego to już lepiej żeby wbił się w kota i po prostu z tego kota kleszcza wyciągnąć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Tomekmoskwa: Hmm, polecasz jakieś inne rozwiazanie? Swoja drogą dopiero gdizes tak od tygodnia albo dwoch zauwazam te kleszcze. Wiec wczesniej jesli ich nie znosił, to dlatego że bylo zimniej? Myslalem ze krople działaly
  • Odpowiedz
@essos: Moje miały obroże Foresto i w miarę się sprawdzała. Na początku przez jakiś czas byłem rozczarowany, bo jeszcze jakiś się znalazł, ale później już w zasadzie w ogóle. Wiadomo 100% skuteczności nic nie da, ale jednak prawdopodobieństwo złapania cholerstwa bardzo skutecznie obniża, a pojawiły się te małe k----a w tym roku bardzo wcześnie i bardzo licznie.
  • Odpowiedz
@essos: kot wychodzący zawsze będzie miał kleszcze. Mój ma ciagle jakieś. Nawet teraz ma wbite chyba dwa. Czekam az lekko urosną i jutro wyrwę. Jeśli kot wychodzi to wybierasz między tym czy kleszcze ma się wbić w ciebie czy w kota.
  • Odpowiedz
  • 0
@niecodziennyszczon: Ale droga dosyć, a moj kot mysle ze to moze gubić albo wlasnie czesto zrywać. Wczesniej jak mial taką jedną za 30zł, to nieraz przychodzil bez, bo np. zostawiał gdzieś przechodząc pod sietka ogrodzenia i mój sąsiad potem znajdował
  • Odpowiedz