Aktywne Wpisy
Co sądzicie o takim outficie? W ogóle co sądzicie o koszulach na krótki rękaw?
#modameska #ubierajsiezwykopem #podrywajzwykopem #pytanie
#modameska #ubierajsiezwykopem #podrywajzwykopem #pytanie
Co sądzisz?
- Fajny 30.4% (21)
- Niefajny 69.6% (48)
Słichajcie jak zacząć mieć na nią #!$%@?? otoz zerwaliśmy niby z mojej winy nawet ją uderzyłem ale chyba mnie zdradziła plus miała duzo kolegów wiec doprowadziłsm do awantury a teraz nie chce mnie znać. Problem w tym ze mnje ciezki lubic i jak mam dziewczyne to jestem tylko z nią a reszta świata to głównie kontakt z przymusu zadne głębsze relacje. Ja probowalem sie odezwać ale ona mnie zlewa ma #!$%@? widac
Z drugiej jednak strony to co napisałeś jest ciekawą informacją, więc według mnie Twój komentarz ma wartość. Fajnie by było, gdybyś to rozwinął czyli podał źródło i przykłady
@wintar: ciekawe, dziękuję :) W sumie wiadomo, że kobiet-władców było statystycznie mniej (co zresztą też jest ujęte w tym zacytowanym tekście), więc nie wiadomo też jakby się rozkładało to procentowo, gdyby ich liczba była zbliżona do mężczyzn władców. Dosyć celna jest też uwaga, że ich działania wojenne często były wymuszone sytuacją, gdyż państwo na którego czele stała kobieta było postrzegane jako słabe czyli potencjalnie
@harcerz: sugerujesz potężną małostkowość kobiet :P Masz takie doświadczenia? :P
@wintar: XD
@wintar: Trochę wniosek z dupy. Równie dobrze Królowe mogły być bardziej podatne na sugestie męskich doradców, ministrów czy generałów. Czytaj - były bardziej uległe wobec nich.
@wintar: Ciekawe, a może chodziło o to, że kobieta aby zyskać i utrzymać władzę musiała być szczególnie bezwzględna?
Polityk-mężczyzna: "nie ma przyjaciół ani wrogów, są tylko interesy"
Polityk-kobieta: "samiec mój wróg!"
@yhbgrobdoivbvwamsv: zasadniczo jestem przeciwna wrzucaniu ludzi do jednego worka i stygmatyzowaniu ich. Napisałam "ludzi" - bo stygmatyzacja dotyczy obu płci.
@ZembataSekwoja: uuuuuuuu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wintar: takie prymitywne interpretowanie statystyk to kompromitacja. W warunkach gdy kobiety u władzy to rzadkośćz powodów kulturowo społecznych to kobiety, które dochrapały się tej władzy nie są reprezentacją dla kobiet u władzy w zupełnie innych warunkach (np. takich gdzie nie ma uprzedzeń)