Wpis z mikrobloga

Kiedyś Netflix był lepszy jakościowo, teraz jest masa ich własnych produkcji które są słabe. Wiem, że ludzie najczęściej korzystają z netflixa bo oglądają seriale, to tak jak ktoś gra na xboxie i kupuje gamepassa. Dla mnie szkoda czasu na oglądanie jednego serialu przez kilkadziesiąt godzin. W sumie to jedyny sens go mieć jeśli oglądać seriale, bo nowych kinowych filmów i tak tam nie wrzucają.
  • Odpowiedz
Na netfliksie obecnie nie ma nic do ogladania dla widza z jakimkolwiek gustem.

@T0pi5:
Jest bardzo dużo dobrych filmów i parę niezłych seriali.
Z ostatnio obejrzanych przeze mnie: Spotlight, Donnie Brasco, Fight Club, Taksówkarz, Lęk Pierwotny. Jasne, że dla kogoś kto widział całą klasykę i chodzi do kina na głośne nowości to może być za mało, ale mówienie, że na streamingach nie ma dobrych filmów to manipulacja.
  • Odpowiedz
  • 0
@extraordinary_seaman nie bardzo mi się chce z takim dnem rozmawiać. Rozumiem, że netflixa chociażby oceniasz po "hitach" które wypłynęły, nie wiesz jednak, że jest tam w opór wartych obejrzenia filmów, o których nie pisze Onet?
  • Odpowiedz
, żeby mieć wszystko dostępne jednym kliknięciem pilota od tv, zamiast szarpać się z torrentami jak biedne zwierzę w 2010 roku.

@KotBojowy: jak chcę coś obejrzeć to mam do wyboru szukać po kilku serwisach streamingowych w których jakość pozostawia spoto do życzenia o ile nie wykupisz subskrybuj premium, do tego wyszukiwarki próbują mnie oszukać i jak nie mają czegos co chcę obejrzeć to proponują zamienniki (xd) albo torrenty, gdzie w
  • Odpowiedz
, żeby mieć wszystko dostępne jednym kliknięciem pilota od tv

@KotBojowy: Przecież tam nie ma wszystkiego tylko ich badziewne produkcje. Sensowne seriale można na palcach pożyczyć. Na 2-3 miesiące można zapłacić i potem nie ma już co oglądać. Na HBO jest znacznie, znacznie lepiej. Ciągle jednak czasem się kończy na torrentach, bo znajdę sobie w rekomendacjach na IMDB coś, czego nie ma na żadnej platformie.
  • Odpowiedz
@seanconnery: mi ostatnio wyszło na każdej z tych platform jest jakies 12% popularnych filmów. Jak się weźmie wszystkie 4 to ma się dostęp do połowy. Popularnych! Z mniejszych produkcji albo nieamerykanskich to nie ma prawie nic.
  • Odpowiedz
Szarpanie się z torrentami:

1) Instalacja bittorrent/utorrent

2) Wejście na zatokę piratów org

3) Wyszukanie tego co cię interesuje, kilka kliknięć

@Lolenson1888: tymczasem
  • Odpowiedz
żeby płacić tej korporacji za produkowanie takich głupot jak np. film o czarnej kleopatrze xdd.

@oskar_oskarewicz: Największa baza. W przeliczeniu na liczbę tytułów najniższy abonament. Najwięcej produkcji z notą co najmniej 7/10 według Upflix. Największa baza produkcji nieanglojęzycznych. Nie mam pojęcia w czym Netflix nie jest lepszy od innych VOD.

A co do Kleopatry to zdradzę ci sekret, bo pewnie jesteś niewolnikiem. Wolni ludzie nie muszą oglądać słabych produkcji -
  • Odpowiedz