Wpis z mikrobloga

#przegryw

Brutalne jak każdy członek mojej rodziny w okolicach mojego wieku rówieśniczego odjechał mi w każdym możliwym aspekcie życia. Fajne prace, samochody, dziewczyny lub żony, a ja jedyny zakała rodziny bez dziewczyny, bez pracy, bez perspektyw. Zmarnowane życie.
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KRZYSZTOF_DZONG_UN: brutalne. Ja nawet na uczelni widząc dynamiczne osoby łapie dola bo się do nich porównuje. Na szczęście na tle swojego starszego kuzynostwa wypadam o dziwo całkiem ok więc przynajmniej na rodzinnych spotkaniach nie czuje się jak przegryw.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN: przestań się porównywać, fundujesz sobie dodatkowe cierpienie. Znam osoby, które zazdrość doprowadziła do zguby i nieszczęścia. Nie masz roboty, to szukaj sobie takiej na miarę swoich możliwości, a samochód, ciuchy, telefony, to tylko śmieci bez znaczenia.
  • Odpowiedz
@KRZYSZTOF_DZONG_UN:
25lvl here
ja pewnie w wieku trzydziestu kilku lat i tak umrę więc się nawet już nie przejmuję że c-----o u mnie z kasą i c-----a praca w januszexie a swojej pobocznej pracy rysowania grafiki i animacji nie rozwinę pewnie tak żeby na tym zarobić odpowiedniej kasy, moim małym marzeniem było aplikowanie do Dreamworks i zarabianiu dużych pieniędzy na tworzeniu bajek ale tak mi ta nauka powoli idzie że może koło czterdziestki bym wreszcie mógł zaaplikować z odpowiednim portfolio xD

Najlepsze że w kwestii rodzinnych każdemu udało się awansować do klasy średniej nawet mojemu 3 lata starszemu bratu a ja żyje jak biedak ledwo jakieś pieniądze jestem w stanie odłożyć i to tak marne że jak coś się stanie mocnego to jestem w dupie okropnie.
Praktycznie pod prawie każdym aspektem mógłbym się spytać, na chooj
  • Odpowiedz