Aktywne Wpisy
o__0 +350
TheSznikers +223
Mieszkam w okolicy przedłużenia al. Solidarności #lublin i praktycznie codziennie kilka razy słyszę sygnały jak tajniaki z grupy speed zatrzymują tam ludzi. Ogólnie zrobili sobie tam idealne miejsce do łapania. (Dobra trasa i ograniczenia do 60 + miejscami teren zabudowany)
Piszę bo dzisiaj miałem przyjemność zobaczyć jak takie zatrzymanie wygląda na własne oczy. Jadąc w kierunku ronda "koło pniaka" widzę za mną sławne szare #bmw od razu pomyślałem że policja. Wjeżdżam w ograniczenie 60 gdzieś może miałem 65km/h i sobie powoli jadę a oni widząc że nie będzie ze mnie mandatu, depneli na gaz i myk na tym ograniczeniu mnie wyprzedzili (szacuje że spokojne 100km/h osiągnęli. No i jak już wjechali przede mnie to na celownik wzięli typa co jechał spokojne passatem z przodu. Tam dalej z ograniczenia 60 robi się teren zabudowany na chwilę. Nie wiem ile typ z przodu jechał ale ogólnie nie było szybko może 70km/h nie ogarnął i wjechał w teren za chwilę światła i typa zatrzymują i zjazd na rondo po mandat.
Ogólnie patologia takie polowanie na mandat. Jechaliśmy spokojnie i płynnie praktycznie zero zagrożenia. A i tak mandat dało się złapać.
Jak praktycznie codziennie wieczorami w nocy słyszę w okolicy młodych gniewnych w ich pierdzacych AMG którzy przekraczają normy zdecydowanie to nikt z tym nic nie robi. A tu spokojna jazda i cyk.
Piszę bo dzisiaj miałem przyjemność zobaczyć jak takie zatrzymanie wygląda na własne oczy. Jadąc w kierunku ronda "koło pniaka" widzę za mną sławne szare #bmw od razu pomyślałem że policja. Wjeżdżam w ograniczenie 60 gdzieś może miałem 65km/h i sobie powoli jadę a oni widząc że nie będzie ze mnie mandatu, depneli na gaz i myk na tym ograniczeniu mnie wyprzedzili (szacuje że spokojne 100km/h osiągnęli. No i jak już wjechali przede mnie to na celownik wzięli typa co jechał spokojne passatem z przodu. Tam dalej z ograniczenia 60 robi się teren zabudowany na chwilę. Nie wiem ile typ z przodu jechał ale ogólnie nie było szybko może 70km/h nie ogarnął i wjechał w teren za chwilę światła i typa zatrzymują i zjazd na rondo po mandat.
Ogólnie patologia takie polowanie na mandat. Jechaliśmy spokojnie i płynnie praktycznie zero zagrożenia. A i tak mandat dało się złapać.
Jak praktycznie codziennie wieczorami w nocy słyszę w okolicy młodych gniewnych w ich pierdzacych AMG którzy przekraczają normy zdecydowanie to nikt z tym nic nie robi. A tu spokojna jazda i cyk.
Ukraina jest olbrzymim przegranym tej wojny. To oczywiście nie znaczy, że Rosjanie są wygranymi. Patrząc na ukraińską demografię, można powiedzieć, że ta wojna wywołał zagładę tego państwa. Przyjmijmy, że statystyczna matka Ukrainka rodzi pierwsze dziecko w podobnym wieku co Polka czyli przed 30. A więc patrząc na wykres ta "demograficzna dziura" zaczyna rodzic dzieci. Mamy tam około 80 tys. kobiet. Jeżeli przyjmiemy przedwojenny współeczynnik dzietności około 1,35, to otrzymamy dzietność w liczbach bezwględnych na poziomie 108 tys. dzieci rocznie. Dla porównania w Polsce rodzi się około 305 tys. dzieci rocznie. Ta dzietność na poziomie 1,35 to i tak wariant bardzo optymistyczny według mnie.
Ktoś powie, że wybrałem sobie największy dołek. Nawet jak weźmiemy górkę 10-12 letnich Ukrainek to mamy tam może z 230-250 tys. Ukrainek na rocznik. Mnożąc to przez dzietność dostatniemy trochę ponad 300 tys. urodzeń i to tylko w kilku rocznikach przy bardzo optymistycznym wpółczynniko dzietności. A końca wojny nie widać... Te ukraińskie nastolatki pewnie w dużej mierze również wyemigrują na zachód. Jak ktoś twierdzi, że zaraz wojna się skóńczy i miliony Ukrainek po prostu wróci do Ukrainy i będą tam rodziły dzieci, to... xD. Ukrainki będą rodziły dzieci w Polsce, Niemczechy, Wielkiej Brytanii itd.
#demografia #ukraina #wojna
A więc po to Amerykanie sprowokowali rosjan do ataku na Ukrainę, by dokonać wspólnego rozbioru. ( ͡º ͜ʖ͡º)
1. I Wojna światowa - Polska wychodzi zwyciesko odzyzskujac niepodległość
2. II Wojna światowa - Polska przegrywa i traci suwerenność na rzecz Rosji
3. Lata 80-te - ZSRR się rozpada, Polska odzyskuje suwerenność, wchodzi potem do NATO, UE, bogaci się, zostaje na stałe zamontowana w zachodniej w strefie
@Kenny_McCormick_: Bitwa warszawska to największe polskie zwycięstwo w historii. To że wyszliśmy na 0, to też nie do końca prawda. To że nie udało się zbudować RP trojga narodów czy innej konfederacji, nie ma znaczenia. Polska otrzymała 20 lat względnej suwerenności, która utwierdziła opinie świata
@Budo: XD W latach 20 Polka rodziła około 4,5 dziecka. W latach 30 około 3,5. Z pewnością Ukrainki, które przed wojną rodziły 1,35 dzieci, po wojnie będą rodzić trójkę, czwórkę
Co ty #!$%@? czlowieku