Aktywne Wpisy
Riiuku +184
arinkao +125
Pizza na całą blachę.
Miała być taka a'la lata 90'. Więcej zdjęć w komentarzach (づ•﹏•)づ. Było grubo...
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #pizza
Miała być taka a'la lata 90'. Więcej zdjęć w komentarzach (づ•﹏•)づ. Było grubo...
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #pizza
Praca to gdybyście coś tworzyły i sprzedawały, a nie puszczenie pralki raz w tygodniu czy wstawienie parówek do mikrofali co wieczór.
To jakaś paranoja, żeby zajmowanie się sobą, pożywianie się i dbanie o higienę ciała oraz domu nazywać pracą - trzeba być na prawdę głupią pipą, aby tak myśleć.
Podcieranie sobie dupy to też praca? Może kobiety, które sobie same podcierają tyłki powinny iść kilka lat wcześniej na emeryturę niż osoby, które chodzą obsrane?
Trochę świata zwiedziłem i powiem wam tak - w UE* nie ma bardziej leniwych, zakompleksionych, chciwych i niewiernych kobiet niż p0lki. A ponieważ to one mają w tym kraju władzę, bo jest ich więcej + spora część mężczyzn to gigapantofle i głosują tak, jak każe im żona/matka, to nigdy nie będzie tu lepiej.
*nie licząc lasek przybyłych z Azji/Afryki bo one też niezłe są
#p0lka #logikarozowychpaskow #rozowepaski #heheszki #pracbaza #finanse #przegryw #bekazpisu
Praca nie jest wyłącznie zarobkowa, ktoś musi ugotować obiad i zrobić pranie po powrocie faceta z roboty (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Drugie pytanie, to prawda że Litwa czy tam Łotwa ma największą nadwyżkę młodych kobiet nad mężczyzn? Próbowałem znaleźć takie dane ale nic ciekawego, zazwyczaj nie ma podziału na młode i stare a to najbardziej istotne bo inaczej statystyka jest nieistotna
@Hajden1337: Racja.
Teraz są trzy opcje:
-facet i kobieta pracuje, kobieta ogarnia dom
-oboje pracują i oboje ogarniają dom
-kobieta nie pracuje i ogarnia dom
Z jakiej paki kobiecie należy się wcześniejsza emerytura? Szczególnie jak siedzi na dupie, 2-3h poświęca na dom i dzieci a resztę czasu leży?
Z punktu widzenia faceta, który od zawsze cały dom "ogarniał" to dla mnie ten ich płacz jest wręcz komiczny. Jak się ogarnie wszystko jakoś sensownie to szybko i cały dom posprzątam i dokładniej.
30 x 50zł (grubo wyceniając) to całe 1500 brutto, wysoko się wyceniają xD
Ale może coś pominąłem, np czas spędzony w sklepach albo czas spędzony w kuchni na przygotowaniu posiłków, a może czas spędzony na dziecko których kobiety nie chcą
@wqeqwfsafasdfasd: Poznałem 50 letnią kobietę (pracowała półfizycznie w gospodarstwie rolniczym) która mocno obsmarowała obecne pokolenie kobiet.
Takze to
@galopujacypasikonik: To gratuluje związku XD
Powinniście robić po połowie.
Mieszkałem w 3 osoby + 2 psy i ogarniałem większość rzeczy (głównie zakupy, gotowanie, sprzątanie ale nie pranie i zmywanie).
@Uuroboros: Co? A jak ma się robota?
Jak ktoś sprząta częściej niż raz w tygodniu i nie ma od tego automatów to jest upośledzony...
Tak się skupiacie na jakimś tam sprzątaniu dla 2 osób jakby to był największy problem jaki może się wydarzyć w życiu. Przecież te „nawet kilka tysięcy” wychodzi przede wszystkim z opieki nad dziećmi i chorymi rodzicami. I jakieś wtrącenia ze kobiety dzieci rodzic nie chcą nie wiem po co wrzucasz bo statystycznie przecież średnio co najmniej jedno na kobietę przypada.
@IlawaNidzica: znam kilka które wyjechały, trochę kręciły z facetami, ale "jakoś nie wyszło".
A to jakieś nie wyszło to po prostu toksyczny charakter.