Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

Mówisz o sobie? Ci ludzie jawnie popierają spalanie węgla, czy sobie to uroiłeś w swoim wysrywie?

@rolnik_wykopowy: A jaka jest alternatywa dla wegla? Bo jesli mi powiesz, ze zielona energia, to odsylam do szkoly.

Wykopek się zesrał, bo ktoś inny chce mieć spokój i brak widoku na betonowy kloc xD

Tak, bo inni ludzie nie maja problemow jak np autostrada wybudowana pod domem. Ja #!$%@?. Ludzie mieszkajacy obok takiej elektrowni przynajmniej
Byłbym ostrożny z tym atomem biorąc pod uwagę ostatnie rządowe inwestycje i ich mentalność, zobaczcie chociażby te CPK albo dwie wyburzone wieże, albo przekop albo wszystko czego się polska władza dotknęła od początku prl-u.
Pomysł z atomem może wypalić tylko wtedy gdy zrobi to w 100% prywatna spółka zagraniczna za prywatne pieniądze, tam nie może być nawet złotówki z polskich podatków.
tam nie może być nawet złotówki z polskich podatków

@MatiHanys: jak tak to nic z tego nie będzie bo jak tu przytulić poważną kasę gdy to nie idzie z budżetowego worka.. patrz na "efekty pracy" PGE EJ1, kilkaset milionów zł już przewalili na istnienie spółki skarbu państwa
@Patol0g
To jest trochę tak że jest grupa ludzi, nie wiem skąd oni się biorą i kto im płaci, ale organizują takie protesty a ludzie to podłapują. Jest przykład obwodnicy Myślenic gdzie jeszcze nie do końca było wiadomo jakie bedą w ogole propozycje tej obwodnicy a już powstała strona internetowa i billboardy z protestami…. Szefowa tego ‚protestu’ to pani której cała kariera zawodowa to szefowanie i prezesowanie w róznych dziwnych ‚firmach’
Szefowa tego ‚protestu’ to pani której cała kariera zawodowa to szefowanie i prezesowanie w róznych dziwnych ‚firmach’

@prze_galant: Lepsza taka kariera, niz kariera wykopka xD
@Patol0g: Tylko pamiętaj że ci ze Słajszewa zarabiali głównie na agroturystyce a teraz jak się spojrzy ze Słajszewa prosto w kierunku morza to będzie widać Elektrownię Jądrową. Droga nad morze zniknie bo skończy się na płocie EJ. To coś zostanie z ich dotychczasowego głównego biznesu? No właśnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
A ja tam nie miał bym nic przeciwko elektrowni w okolicy,ciemnogród :)

@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: A Jakbyś żył z turystów wynajmujących kwatery? Oczywiście ich nie popieram, bo Polsce należy się taka elektrownia od XX lat - ale rozumiem, że część lokalsów na tym zyska, ale dla części będzie to konieczność przymusowego przebranżowienia i pół biedy jak nie mają na swój biznes kredytów.
  • 2
@LateMacchiato Ale z tym CPK to jest tam afera, bo do wyburzenia ma iść około 400 domów (w tym całkiem nowych), bo jakiś cymbał narysował linię kolejową od linijki, zamiast trochę pomyśleć i poprowadzić ją bardziej sensownie.
@Kamero

Gmina z elektrownią atomową z automatu stanie się jedną z bogatszych gmin w polsce, cała infrastruktura miasta zostanie unowocześniona, ogólnie jak się pomyśli, to akurat taka elektrownia niedaleko domu to błogosławieństwo

Wiele miast istnieje dlatego, że mają pod nosem wielki zakład. Takie np. Pulawy i Zakłady azotowe, cale miasto żyje z tego że jest przytulone do fabryki.
  • 0
@RafiRK: Jakby chcieli przeorać całe twoje sąsiedztwo, to na pewno byłbyś bardzo zadowolony i nie protestował. Ta ilość dotyczy Mikołowa, a nie przebiegu całej linii.
@Peter_Mountain

No i? #!$%@? o jakichś prostych kreskach. Widziałeś projekty CPK w ogóle?

Ja właśnie siedzę i analizuje dokumentacje, które są datowane na 2021 (projekty już wykonawcze) i to nie jest tak ze ktoś sobie wziął i narysował. To są projektanci którzy znają się na rzeczy i robią to dobrze. Jestem z branży i nawet sobie nie zdajesz sprawy jak jest to szeroko zakrojona inwestycja.

Pretensje to możesz mieć do rządzących którzy
Tak samo jak te pajace co nie chcieli 5G. Szurstwo szerzy się po kraju. W Niemczech np. protestują przeciwko wiatrakom bo podobno przez nie nie pada deszcz. I przeciwko panelom solarnym bo wywołują raka i zabijają ptaki.....
gdzieś stanąć musi zawsze się znajdzie jakiś maruda

@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: To nie są marudy, tylko z głową działający ludzie. Powalczysz, pokrzyczysz przed wyborami i jest szansa, że dostaniesz hajs na przebranżowienie, albo odszkodowanie za zamknięcie działalności.. Gdyby krzyczeli dajcie nam pieniądze, to by zdjęcia w necie nie latały. Z głową rozgrywają to na emocjach i zasięgi lecą.

będąc turystą miałbym w dupie że obok jest reaktor

@wiesniakzdziuryzabitejdeskami: Tak i na pewno
Pobierz
źródło: 1157481-Elektrownia-jadrowa-w-hiszpanskim-Vandells-nie-tylko-wkomponowala-sie-w-otoczenie-ale-i-nie-odstrasza-wcale-turystow