Aktywne Wpisy
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
8 miesięcy temu wszedłem w związek z dziewczyną, która wychowywała się bez ojca. W sumie dopiero na Wykopie dowiedziałem się, że to ogromne ryzyko i od tamtej pory próbuję wyłapywać niepokojące sygnały. Póki co nie zauważyłem niczego, co mogłoby mi dać do myślenia. Wręcz przeciwnie. Różowa wkłada dużo serca w tę relację i traktuje mnie z szacunkiem. Jest młodsza o 5 lat. Cały czas mam jednak z tyłu głowy
8 miesięcy temu wszedłem w związek z dziewczyną, która wychowywała się bez ojca. W sumie dopiero na Wykopie dowiedziałem się, że to ogromne ryzyko i od tamtej pory próbuję wyłapywać niepokojące sygnały. Póki co nie zauważyłem niczego, co mogłoby mi dać do myślenia. Wręcz przeciwnie. Różowa wkłada dużo serca w tę relację i traktuje mnie z szacunkiem. Jest młodsza o 5 lat. Cały czas mam jednak z tyłu głowy
tomasz-kalucki +781
#polityka "Panie pośle, osiem lat rządililiście i gdzie wrak" Brawo dla Pana, który przeszedł weryfikację i dorwał się do mikrofonu. :)
#jedzenie #japonia #animedyskusja #gotujzwykopem
wieprz/wołowinka 2-3h na wolnym ogniu to dla mnie mus.
ofc wcześniej przysmażone pięknie na brązowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
btw jak uzywac kminku to tylko rzymski (cumin) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejność smażenia czy gotowania potraw zwykle jest ważna. Często smażysz na tłuszczu np. z boczku, jeśli nie chcesz boczku spalić czy przeciągać mięsa to je wyciągasz. O przysmażaniu potraw też większość kucharzy pamięta, także jak np. robisz sos boloński to do usmażonej cebuli dajesz koncentrat, warzywa, zioła suche a potem dopiero to zalewasz winem i bulionem.
Takie techniki sprawiają że wyciągnięty jest smak ze składnika, nie jest on
Zupełnie inne będą curry indyjskie, zupełnie inne tajskie, jeszcze inne japońskie, a jeszcze inne brytyjskie (choć ukradzione z Indii).
Tutaj akurat japończyk robił indyjskie i nawet nieźle mu poszło.
Czasami curry to w ogóle mieszanka kultur, jak np. w moim ulubionym Vindaloo.
Natomiast co do tego mocnego smażenia mięsa na złoto, to wyjątkowo w