Aktywne Wpisy
Felixu +74
#przegryw #przemyslenia #pieniadze #pracbaza #rozowepaski #niebieskiepaski #korposwiat
Ja nie wiem, czy to trolling, ale jak czytam tu na wykopie, że co niektórzy twierdzą, że pensja 10 000 netto to nie jest dużo, żeby sobie na luzie żyć to ja się zastanawiam czy ja żyję w jakiejś innej rzeczywistości, czy o co chodzi.
Jak tylko przeglądam ogłoszenia o pracę
Ja nie wiem, czy to trolling, ale jak czytam tu na wykopie, że co niektórzy twierdzą, że pensja 10 000 netto to nie jest dużo, żeby sobie na luzie żyć to ja się zastanawiam czy ja żyję w jakiejś innej rzeczywistości, czy o co chodzi.
Jak tylko przeglądam ogłoszenia o pracę
Salido +1420
Minął 17. (z 73) dzień wakacji.
NIKT NIE ZGINĄŁ!!!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 0 wypadków śmiertelnych w których zginęło 0 osób.
100
NIKT NIE ZGINĄŁ!!!
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 0 wypadków śmiertelnych w których zginęło 0 osób.
100
#jedzenie #japonia #animedyskusja #gotujzwykopem
wieprz/wołowinka 2-3h na wolnym ogniu to dla mnie mus.
ofc wcześniej przysmażone pięknie na brązowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
btw jak uzywac kminku to tylko rzymski (cumin) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kolejność smażenia czy gotowania potraw zwykle jest ważna. Często smażysz na tłuszczu np. z boczku, jeśli nie chcesz boczku spalić czy przeciągać mięsa to je wyciągasz. O przysmażaniu potraw też większość kucharzy pamięta, także jak np. robisz sos boloński to do usmażonej cebuli dajesz koncentrat, warzywa, zioła suche a potem dopiero to zalewasz winem i bulionem.
Takie techniki sprawiają że wyciągnięty jest smak ze składnika, nie jest on
Zupełnie inne będą curry indyjskie, zupełnie inne tajskie, jeszcze inne japońskie, a jeszcze inne brytyjskie (choć ukradzione z Indii).
Tutaj akurat japończyk robił indyjskie i nawet nieźle mu poszło.
Czasami curry to w ogóle mieszanka kultur, jak np. w moim ulubionym Vindaloo.
Natomiast co do tego mocnego smażenia mięsa na złoto, to wyjątkowo w przypadku curry nie do końca