Wpis z mikrobloga

#programy #programowanie

Siemka, czy jest narzędzie dzięki któremu mógłbym zautomatyzować kilka ruchów myszką i iteracyjne wpisywanie liczby w pola?

przykład: klika w określone miejsce , wpisuje 000 , klika w inne miejsce , wpisuje 0002, czeka i powtarzam czynność ze zwiększonymi liczbami

lub jak coś takiego zaprogramować samemu? wszystko dzieje się na ekranie pulpitu
  • 17
@Ziemniaki: rzeczywiście zaczyna mi się to dłużyć, ale mój problem to chyba nie jest standardowe zastosowanie winapi, masz jakiś tutorial na temat takich automatyzacji?
@Ziemniaki: mi to jest potrzebne do złamania klucza produktu, który ma postać xxx-xxxxxxxxx i są to 2 osobne pola a klucz składa się tylko z cyfr. Czyli 100 miliardów kliknięć, a WinParrot zrobił mi 1000 w pół godziny na max speed :) Mam nadzieje, że klucz pojawi się wcześniej, no ale samo wpisywanie wymaga trochę popisania.

Jeśli kliknąłbym w poprawny a jest tych kluczy pewnie wiele, to instalacja się rozpocznie, a
@Ziemniaki: jeszcze przydałaby się funkcja porównująca obraz (jako warunek stopu) i wrzucająca zawartość zmiennej w pole tekstowe, nie mogę znaleźć takich