Wpis z mikrobloga

@huop_z_blokow: Ja wołowinę do mielenia na burgery, burito, makarony itd. kupuję w selgrosie, duży wybór różnych kawałków woła (Wrocław here ale obstawiam że wszędzie jest podobnie). Dobrej sezonowanej na stejki w Polsce niestety jeszcze nie znalazłem.
  • Odpowiedz
@Wojtas_elo: kolosalną, generalnie kurczak/wieprz z marketu sa poprostu mega mietkie bo takie pewnie mają być ale nie mają wgl głebi smaku. Mam porównanie do swojskich i maja poprostu taka mocną miesną teksture( i dużo łatwiej źle zrobic). A co do wołowiny to różnice czuje dosłownie we wszystkim ale najwazniejsze jak jest sezonowana
  • Odpowiedz
@huop_z_blokow: Jeżeli ma być dobra wołowinka to obecnie w Kauflandzie mają sezonowane steki z łopatki wołowej których ja nie potrafię odróżnić od antrykotu za 70 zł kilo. Mięso z wołowiny Ameryka made, przetestowane i pszne
  • Odpowiedz