Wpis z mikrobloga

Tak jest, przychodzi typ do pracy na staż i mówi że mniej za 26, 27 zł za godzinę to nie będzie wstawał z łóżka XD Ja kiedyś na studiach miałem darmowy staż na którym zapierdzielałem, czy to rzeczy związane ze stażem, czy jakieś zamiatanie podłogi, bo robota była. Dopiero później to zaoowocowało w postaci zatrudnienia. Ale nie XD Teraz młodzi mają kupe kasy od rodziców, ale i tak za mniej niż takie absurdalne pieniądze nie będą pracować... Dokąd to wszystko idzie to nie wiem, ale za jakiś czas za porozmawniae z przyjacielem czy wypicie piwa będą młodzi chcieli hajsu
#bekazpodludzi #pracbaza
duszanzkapitana_dupy - Tak jest, przychodzi typ do pracy na staż i mówi że mniej za 2...

źródło: 1656634586_zltvcp_600

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
@duszan_z_kapitana_dupy: uwielbiam zderzenie z rzeczywistością pracodawców którzy myślą że najniższą to jakaś łaska z ich strony i mogą tyle płacić każdemu niezależnie od stanowiska. Nie mogą, najniższa to minimum z minimum, jestem w stanie zaakceptować takie płace za bezmózgie wykonywanie czynności w kółko, bez odpowiedzialności, doświadczenia i wykształcenia. Wszystko ponad to to już powinna być ekstra kasa.
  • Odpowiedz
  • 0
@duszan_z_kapitana_dupy ja zazdroszcze młodemu pokoleniu że nie dają się ruchać w dupe w pracy, jeśli coś im nie odpowiada to cześć i czołem bo pracy jest dużo, to nasze pokolenie czyli 35+ żyło w przekonaniu że trzeba zagryźć zęby i robić bo gdzie sie znajdzie prace, młodzi ludzie doskonale traktują prace jako środek do pozyskiwania kasy a nie jako środek do życia bo życie mają w domu i po za pracą.
  • Odpowiedz
@szejas: ciekawe jestem, jakbyś wykonywał te swoje produktywne prace, bez górnictwa, albo hutnictwa XD znaczy czekaj, uważasz, że wyzysk ludzi jest okej, tylko dlatego, że nie pracują w białej koszuli?
  • Odpowiedz
Maliny to tam kij, jeszcze łatwo i przyjemnie. Ale taki agrest, truskawki czy inną borówkę to w dupie XD

@dominowiak:

Nie zna życia Polak, co nie zbierał szparagów w rajchu! #pdk
  • Odpowiedz
@Wiesmin: I tak I nie. Generalnie taki staż ma przygotować do jakiejs pracy. Oczywiscie mówimy o czynnosciach innych niz pakowanie na magazynie, bo to bzdura ze trzeba organizowac staże. Ale dajmy na to konstruktor jakichś plastików albo form wtryskowych. Zeby firma przygotowala kogos zupelnie bez pojęcia to musi nie tylko przyjąć, ale jeszcze dawac zasoby (nauczyciela) i co? mają jeszcze doplacać?
  • Odpowiedz
No dobra wykopki którzy tak jadą po OPie, powiedzcie mi jak np taki dostawca pizzy ma zarabiac 22zl/h to najmniejsza pizza musiałaby kosztować 60zl. ceny reguluje rynek a nie wy komuniści ( ͡º ͜ʖ͡º)
Sam 10 lat temu rozwozilem pizzę za 9zl/h
  • Odpowiedz