Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +98
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
tenebrarum +2
A to ciekawe.
#wojna #rosja #ukraina
@pablum: z dyskusji Rosjan wynika, że po 1991 Zachód wysłał do nich samych oszustów, przez co ich państwo zostało rozgrabione i prawie upadło. Coś jak u nas po 1989 roku - wykupione firmy, likwidowane przedsiębiorstwa, po co lotnisko w Polsce, jak jest w Berlinie etc...
@N331: do 1.01.2014, ale nie 31.12.2014 r.
Dlatego mi nie pasuje, dlaczego akurat to tak cytuja skoro to jest