Wpis z mikrobloga

Rzygać mi się już chce od tego wszystkiego jak od prawie roku tzw.polskie media i serwisy internetowe mówią o Ukrainie jaka to jest piękna, wspaniała i biedna od wojny zapominając już o tym jak 80 lat temu na Wołyniu i okolicach ci Ukraińcy z UPA pod przywództwem wielkiego bohatera dla wielu obecnie Ukraińców czyli Stepan Bandera zamordowali ok 50-60 tysięcy Polaków a teraz ci uchodźcy co są u nas W Polsce są byc moze potomkami tych Banderowcow. A żeby nie bylo nie jestem jakims ruskim agentem bo Rosję i Putina nienawidzę za okupację Polski,Katynia 1940 i komunizmu przez 45 lat w Polsce. #ukraina #rosja #tvpis #tvn #polsat
  • 15
@mati96 ale kto zapomina? z całym szacunkiem ale nie przypominam sobie pokazywania tej historii na lewo i prawo przed wybuchem wojny. Kto miał wiedzieć ten wiedział, ale nie jest to tak "chodliwy towar" jak druga wojna światowa to nie pokazywali tej części historii. Ale nie widzę tego tak jak Ty uważasz. Pokazują Ukrainę z pięknej strony ale nie widzę w mediach wybielania tej części historii. Przypomnę tylko, że my też mamy ludzi,
]

zamordowali ok 50-60 tysięcy Polaków mordują ich tak że gołym rękami obcinali im głowy ręce i palili żywcem

za ładne oczka takich rzeczy się nie robi, trzeba się zastanowić jakimi potworami musiały być p00rlacki żeby im się tak odpłacić
@mati96:
@Cubaza Nawet w szkołach o tym nie uczyli tylko wałkowali Mezopotamię #!$%@? w 21 wieku xd #!$%@? mnie obchodzi że jakieś neandertalczyki #!$%@? się kamieniami po głowach jak nie wiem nic o współczesności.