Aktywne Wpisy

Hemo +2
Szukam nazwy dla świeżo uruchomionego WiFi w niewielkiej gminnej miejscowości, czegoś z rigczem bo prawdopodobnie sąsiedzi rozszyfrują, że to ja ( ͡° ͜ʖ ͡°) dotychczas używałem "Terminal Przeładunkowy Sieradz" (do Sieradza raczej daaaaaleko) i szukam czegoś w podobnej konwencji. Na celowniku mam:
- Zajezdnia Tramwajowa ...
- Ambasada Kanady w ...
- Centrum Techniki Cieplnej
"słuchampsajakgra" albo "slysze jak sie ruchacie" raczej nie przejdzie. "woz obserwacyjny ABW" też
- Zajezdnia Tramwajowa ...
- Ambasada Kanady w ...
- Centrum Techniki Cieplnej
"słuchampsajakgra" albo "slysze jak sie ruchacie" raczej nie przejdzie. "woz obserwacyjny ABW" też

Pozwolę sobie skomentować ten wpis:
https://wykop.pl/wpis/70765679/ty-wstretny-przegrywie-jak-jak-smiesz-mieszkac-z-k
@Van-der-Ledre:
W sumie beka, że tak Cię zapiekło trochę słów prawdy, że po 3 dniach nadal przeżywasz ten komentarz xD
Sednem tego komentarza było wyolbrzymianie swoich problemów przez przegrywów, i negowanie problemów jakichkolwiek innych ludzi(tak, ludzie którzy sobie lepiej radzą w życiu to też są ludzie). Jednocześnie śmiejecie się z Januszy mówiących "jakie to dziecko może mieć problemy, do roboty by się wziął", a
https://wykop.pl/wpis/70765679/ty-wstretny-przegrywie-jak-jak-smiesz-mieszkac-z-k
@Van-der-Ledre:
W sumie beka, że tak Cię zapiekło trochę słów prawdy, że po 3 dniach nadal przeżywasz ten komentarz xD
Sednem tego komentarza było wyolbrzymianie swoich problemów przez przegrywów, i negowanie problemów jakichkolwiek innych ludzi(tak, ludzie którzy sobie lepiej radzą w życiu to też są ludzie). Jednocześnie śmiejecie się z Januszy mówiących "jakie to dziecko może mieć problemy, do roboty by się wziął", a

Odpaliłem ostatnią wersję Ubuntu Live 22.04 i nie było opcji podglądu plików dysku z windowsem. Kiedyś w innych wersjach dało radę podejrzeć, czy to kwestia nowego biosu a.ka. uefi? Nie próbowałem ręcznego montowania.
Znalazłem też jakieś Loop Device. Co to jest?
@Trewor: Może brakuje pakietu od obsługi NTFS.
W usługach: System Szyfrowania Plików (EFS) mam wyłączony. Czy jakaś inna usługa?
@kidi1: To może być to, chyba musiałbym wyłączyć "priorytet" zabezpieczeń dysku systemowego, w uefi, i może da się w opcji legacy. Odpaliłem z USB, w trybie uefi z ręcznie dopisaną pozycją na USB i wyborem pliku z folderu uefi na USB i jako jednorazowa
@Trewor: Bitlocker
Wygląda, że nie jest szyfrowany. Mam info, że nie ma zgodnego TPM i patrzeć w biosie.
@Trewor: Nie pamiętam jak dokładnie się nazywa, zacznij od apt search ntfs i pewnie znajdziesz.
Wiem tylko, że jak masz Bitlockera to można chyba tylko wgrać Ubuntu poprzez całkowite #!$%@? systemu, bo nie będzie mógł on go zmniejszyć
Pakiet do obsługi NTFS na 99.99% jest w systemie.
Co do loop device, to wirtualne urządzenie, nie przejmuj się nim.
Co jest na tym Patriocie Burst,
Jestem na wersji Live. Dalej nie widać bezpośrednio, ale za to zainstalowany IrfanView widzi windowsa.
Jak to zrobić by było widać na wersji Live? Info z terminala: