Wpis z mikrobloga

Wojny są wpisane w gatunek człowieka, były zawsze. będą zawsze. Tak jak kobieta lubi bogatego chłopaka, tak człowiek wywołuje wojny żeby zdobywać bogactwa.
#ukraina #wojna #blackpill
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Vinizius: A i skoro tak próbujemy umoralnić wojne, i wmówić że jest to stan naturalny to proponuje aby normalne i na porządku dziennym stały się:
- Gwałty - bo ludzie zawsze gwałcili i gwałcić będą
- bijatyki - bo ludzie zawsze się prali po mordach
- p-----c domowa - bo zonę się zawsze biło i tak było od setek lat
- zabójstwa - sam Kain zabił przecież Abla (albo odwrotnie)
  • Odpowiedz
@Vinizius: to oczywista oczywistosc. ale domyslam sie, ze sa ludzie, ktorzy na sile probuja wciskac sobie slodki falsz, ze wojny to przeszlosc, ze nie bedzie nastepnej globalnej wojny itp. i piszesz to wlasnie do nich.
  • Odpowiedz
@spacexdragonbaritone: tu nikt nie umoralnia wojny lbie, gosc po prostu wskazuje, ze wojowanie lezy w naturze czlowieka. chocbysmy wyeliminowali religie, poszli w kosmopolityzm itd. to ludzie i tak beda wojowac, bo czlowiek chce jak najwiecej dla siebie. a swoja droga nie wiem dlaczego n-------i w ogole przedstawiasz negatywnym wydzwiekiem. no chyba, ze nalezysz do grona ludzi, dla ktorych psychodeliki to ciezkie n-------i, a-----l to nie n------k, a substancje psychoaktywne niszcza
  • Odpowiedz
swoja droga nie wiem dlaczego n-------i w ogole przedstawiasz negatywnym wydzwiekiem.

@j0shva: tylko dla zobrazowania sytuacji. W kwestii narkotyków się z tb zgadzam.

Ogólnie chciałem powiedzieć że nie powinniśmy akceptować wojny tak jak rzeczy których wymieniłem. Możemy zdawać sobie sprawę że ludzie mają tendencje do konfliktów ale też powinniśmy pamiętać o mechanizmach i sposobach do jej unikania/karania agresorów, wzpierania obrońców.
  • Odpowiedz
@Slavcel: ale one chada też nie lubią, lubią jego materiał genetyczn dla gowniaka. Musicie zrozumieć, że kobiety zawsze patrzą na chłopa przez pryzmat gowniaka. Geny albo stabilizacja. Kobiety są oportunistami na maksa.
  • Odpowiedz
  • 0
@spacexdragonbaritone: Co do gwałtów to gdzieś czytałem że 80% wszystkich ludzi jacy urodzili się w historii naszego gatunku powstało właśnie z gwałtu. Na ile to prawda nie wiem ale zważając na naturę człowieka jestem w stanie w to uwierzyć.
  • Odpowiedz
@Sadomason

A ty musisz zrozumieć, że materiał genetyczny to ty. Twoje rzeczy materialne to nie ty. Więc jeżeli ktoś lubi kogoś za jego geny, to implikuje to, że lubi go.
  • Odpowiedz
@j0shva:

chocbysmy wyeliminowali religie

Swoją drogą śmieszy mnie założenie współczesnych ludzi, że to religie są głównym motorem napędowym do konfliktów. Jest zupełnie inaczej; najwięcej ludzi zginęło przez NACJONALIZM (nie różniący się niczym od plemiennej walki o zasoby). Świetnym przykładem jest I i II Wojna Światowa, albo dzisiejsza wojna na Ukrainie - przecież Ukraińcy i Rosjanie są prawosławni a się tłuką.
  • Odpowiedz
@Davidozz: a ja nie napisalem, ze religie sa GLOWNYM motorem napedowym do konfliktow. xd
ale byla masa wojen na tle religijnym. co do nacjonalizmu, oczywiscie zgadzam sie w 100%
@spacexdragonbaritone jak najbardziej zgadzam sie z tym co piszesz, tylko jak spojrzec na swiat na przestrzeni wiekow, to sie okazuje, ze i dzisiejsi nasi sojusznicy, maja krew na rekach i to wcale nie jako obroncy. ale mocarstwami nie da sie
  • Odpowiedz