Wpis z mikrobloga

Witam wszystkich,no więc mam pewnie problem. Złożyłem koparke która działa na R9 280x,lecz stoi ona na moim komputerze,z którego potrzebuję korzystać na co dzień i tu rodzi się problem. Na płycie głównej mam zintegrowaną karte graficzną którą chciałbym używać zamiast moje R9 ,żeby nie obciążać karty,a przez to notować spadki w KH/s,no więc zmieniłem w BIOSie,żeby główną była moja zintegrowana (model AMD 2100) zainstalowałem do niej stery i po uruchomieniu wszystko działało lecz nie wykrywa mojej R9 ,po wejściu w menedżer zadań mam takie coś jak w zamieszonym obrazku. Kto wie w czym leży problem? Czy to wina dwóch AMD? Czy może nie instalować juz sterowników do mojej zintegrowanej karty? Z góry dziękuje za odp ;)

#kryptowaluty
InspektorGaadzet - Witam wszystkich,no więc mam pewnie problem. Złożyłem koparke któr...

źródło: comment_GoObU02QNlPhLot083B5Vj5HJRwEdALw.jpg

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@XpedobearX: Czyli jeśli dobrze wszystko zrozumiałem to pod zintegre wpinam sobie zaużmy kabel DVI,a pod PCIe czyli moja koparke np kabel HDMI, kompa odpalam na zintegrowanej i na niej też pracuje i dodaje w cgminerze ta dopiske z gpu ,a jak ze sterownikami ? Bedzie wszystko dzialac?
  • Odpowiedz
@InspektorGaadzet: Dokładnie tylko u mnie to wyglądało tak:

Podpiąłem monitor do Integry po DVI, Kabel do PCI-E po VGA z przejściówką do DVI (karta nie ma złącza VGA), w BIOSie zmieniłem uruchamianie tylko z integry. Odpaliłem kompa, komp wykrył dwa źródła, więc rozszerzył pulpity. Ustawiłem wyświetlanie tylko na tym źródle z zintegrowanej karty. Problem jest taki, że wtedy karta na PCI-E jest odpalona, po restarcie kompa odpala się tylko integra
  • Odpowiedz
@XpedobearX: No więc tak,zrobiłem jak mówiłeś,lecz na głównym pulpicie czyli tam gdzie zintegrowana karta max obecna rozdzielczość to 1280 x 1024,a monitor mam 1920 x 1080 i coś czuje,że pewnie bez sterowników więcej nie pójdzie,a nie orientujesz sie może czy nie będzie znowu problemów jak zainstaluje stery pod zintegrowana? Też AMD :( Bo kiedyś zainstalowałem i fakt zintegrowana miała sterowniki lecz R9 280x wyświetalała taki komunikat :
InspektorGaadzet - @XpedobearX: No więc tak,zrobiłem jak mówiłeś,lecz na głównym pulp...

źródło: comment_aIf94lCw97iJ0eL1SV6FRjegW4XmcRVY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz