Aktywne Wpisy

lukasz-sumo +90
Hejka Mirki
Dobijcie mnie... Kończę dziś 32 wiosny, wczoraj uciekłem z Podlasia I #emigracja w okolice Berlina, zostawiła mnie narzeczona, boję się nowej pracy no i nie znam Niemieckiego.
Wczoraj w sklepie miałem takiego stresa robiąc zakupy że w głowie się nie mieści.
Ehhh dziś śpię u ziomeczka na podłodze i jutro pierwszy dzień w pracy i współpracownik ma mnie zabrać do siebie na mieszkanie na 2tyg.
Boję się Mirki :(
#
Dobijcie mnie... Kończę dziś 32 wiosny, wczoraj uciekłem z Podlasia I #emigracja w okolice Berlina, zostawiła mnie narzeczona, boję się nowej pracy no i nie znam Niemieckiego.
Wczoraj w sklepie miałem takiego stresa robiąc zakupy że w głowie się nie mieści.
Ehhh dziś śpię u ziomeczka na podłodze i jutro pierwszy dzień w pracy i współpracownik ma mnie zabrać do siebie na mieszkanie na 2tyg.
Boję się Mirki :(
#

@Kantor_wymiany_mysli_i_wrazen: na kolanach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@CudMalina: On był zły, ale tak samo były złe te aktorki, które się na to godziły, w istocie nie są żadnymi ofiarami. To, że nie miały wyboru to bzdura, były po prostu chciwe i chciały sławy i pieniędzy, a to była najłatwiejsza droga.
@CudMalina: Jak zwykle traktowanie kobiet ulgowo. Mogly zglosic rzekome molestowanie/gwalt od razu a tutaj widac, ze im to nie przeszkadzalo... Nie widac aby byly ofiarami na zdjeciach. Kobiety po prostu nie chca rownego traktowania
Jasne, Wam jest łatwo mówić że miały wybór. Ale właśnie takie sprawy nie są proste, on stosował przemoc seksualną i to, że miał władzę nad całymi ich karierami. Może poczytajcie jak wygląda taka przemoc i co czuje wtedy ofiara, a nie rzucacie takie tanie teksty.
Czy to że Weinstein wykorzystywał swoje wpływy by wciągnąć kobiety do łóżka było źle? Oczywiscie że tak, nie ma nawet co z tym dyskutować. Dodatkowo jeżeli pojawiała się presją pod tytułem "Albo to, albo wypad z Hollywood", to niewątpliwie mówimy o gwałcie.
Poruszany tutaj problem dotyczy jednak czegoś innego. Aktorki pojawiające się w towarzystwie Weinsteina, które teraz określają się
@CudMalina:
W jaki sposób stosował przemoc?
Był możny i miał możliwość decydowania, który aktor dostanie dobrą rolę. To nie jest tak, że za obciąganie promował jakieś złe aktorki. On dobrych aktorek miał dziesiątki. Której najbardziej zależało, ta najchętniej mu dawała. Z tego, co czytałem, to uczciwie postępował i była rola
@CudMalina: Myślę, że to tylko je trzymało, przemoc seksualna pojawiła się później, ale mogły z tym pójść na policję. Nie zrobiły tego, bo właśnie było im szkoda było łatwo zdobytej kariery i pieniędzy to była ich strefa komfortu. Rozumiem, że to jest łatwo mówić i wiele osób może skusić sława i pieniądze, ale nie róbmy z nich ofiar. Miliony ludzi żyją jakoś bez tego,
Jakby szef mi zaproponowal awans za loda to bym go zglosil do HRu i zmienil robote, a nie robil tego loda i za 10 lat zgrywal ofiare xD
Kobieta jak zwykle zrobi fikola logicznego, by usprawiedliwic coorewki.
Oczywiscie typ jest obrzydliwy i nie ma tu dyskusji, ale w zasadzie one w prawie takim samym stopniu tez.