Aktywne Wpisy

enzomatrix +120
W sobotę ostatni raz widziałem się i rozmawiałem z moją mamą, miałem podjechać wczoraj z małym upominkiem, ale rano zadzwonił tata, że mama zmarła w nocy, we śnie, po prostu już się nie obudziła. A jak Wam minął Dzień Matki?
#chcesiewyzalic
#chcesiewyzalic

mi96 +65

Czy jak chcę zrobić apkę MERN (MongoDB + Express + React.js + Node.js) to wymagane jest wyższe zrozumienie HTML-a, CSS-a i JavaScript?
Uczę się amatorsko programowania, mam postawiony cel zrobienia sobie apki opartej o stack MERN dla potrzeb IoT. Podstawy Javascript, CSS i HTML-a mam, solidny kurs Node.js mam za sobą, w trakcie MongoDB, Reacta właśnie zaczynam i tylko coś o nim czytałem.
Czy zakładając że robię w React.js warto dogłębniej wchodzić w zagadnienia związane z HTML-em, CSS-em i JavaScript na frontendzie (formularze itd) czy strata czasu bo React większość rzeczy załatwia? Wiadomo, że potem będę wracał do podstaw w ramach samorozwoju ale czy to jest coś co mnie może blokować i przy React.js powinienem wiedzieć?
Kursy robione od NetNinja, polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°) Podstawy IT mam ogarnięte z przyczyn zawodowych jak coś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
poradzisz sobie, grzej od razu reacta
@Wegrzynski: React w zasadzie nic nie załatwia, a jak jesteś początkujący to ci utrudni