Aktywne Wpisy
Linnior88 +5
Smieszy mnie jak ktoś mówi że jestem gruba i myśli że mnie tym obrazi( ͡° ᴥ ͡°)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
Wolę być gruba niż brzydka (。◕‿‿◕。)
wladca_morii +357
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#swiadomysen #swiadomesny #oneironautyka #swiadomesnienie #ld #luciddream #sen #sny #hipnoza #medytacja
Raczej nie. U mnie podczas popołudniowej drzemki jest najpierw NREM1 (stan hipnagogiczny -- początek snu) który przechodzi do NREM2 (sen lekki) jak za bardzo mi się przyśnie. Gdybym nie starał się być czujny i nie wzbudził się to jestem przekonany że po pewnym czasie przeszedł bym do NREM3 (sen głęboki) itd. a więc ukończył cały cykl snu.
Ale powinieneś to sprawdzić jak to wygląda u Ciebie.
Popołudniowa praktyka jest świetna
Widziałem gdzieś film, gdzie mówił o tych 4 godzinach, ale nie mogę znaleźć. Było o tym też w jakichś artykułach, ale tego już zupełnie nie pamiętam.
https://wykop.pl/wpis/70150871/wpis
To chyba ten fragment oznaczony dreams i ewentualnie jeszcze REM sleeps.
Mówi tam czym się różni wczesny sen od tego później, ale nie jestem pewien czy chodzi mu o to, że fazy REM są cały czas identyczne, ale na początku jest ich po prostu mniej. Czy jednak po jakimś czasie snu, około 4h, te fazy REM też się zmieniają na głębsze, emocjonalne i że można
W tym wideo z posta wcześniej, w 21:14 - 30:30, jest o optymalnej ilości snu i o tych drzemkach właśnie. To co jest później oznaczone jako goggins challenge też w pewnym stopniu jest powiązane - omawiają wyzwanie 4 mile biegu, co 4 godziny, w sumie 48 mil - deprywacja snu, jej wpływ na fazy REM i skutki deprywacji REM. W sumie warto obejrzeć od początku